Siker

2023.02.13. 18:43

Országos bajnoki címet ért el a kecskeméti versenytáncos pár

Fantasztikus sikereket értek el a kecskeméti L-Dance Group tánciskola fiatal növendékei a szolnoki táncversenyen.

Sebestyén Hajnalka

Keresztes László edző, Illés Dorka, Palotai Patrik, Dániel Viktória, Dániel Dávid, Bartha-Nagy Lilla edző

Fotó: Beküldött fotó

A múlt hétvégén rendezték meg Szolnokon az I. SZOLDANCE KUPA Hattánc, Nyolctánc Országos Bajnokság és Klubközi Táncversenyt, mely egyben nyitánya is volt az idei versenytáncos évadnak.

Kecskeméten az L-Dance Group TáncSport Egyesület helyi és nagykőrösi versenyzői edzésekkel teli felkészülési időszak után álltak a táncparkettre, hogy tudásuk legjavát adva minél szebb eredményeket érjenek el – tudtuk meg Kis Ildikó szülőtől.

A feladat most sem volt egyszerű: 

az L-Dance tánciskolát képviselő öt páros közül négyen az Országos Bajnoki címekért küzdöttek, egy páros pedig a klubközi versenyeken mérettette meg magát.

 Mindezt úgy, hogy többen osztályt, korosztályt vagy partnert váltottak a közelmúltban, vagy éppen először indultak táncversenyen. Mindezek ellenére eredményesen helyt állt minden páros.

Illés Dorka és Palotai Patrik páros a Gyermek II D Nyolctánc Országos Bajnokság 1. helyezettje lett, kiérdemelve az országos bajnoki címet.

Illés Dorka, Palotai Patrik, Dániel Dávid, Dániel Viktória 
Fotós: Beküldött fotó

Budai Dorka és Lénárt Balázs – életük első közös táncversenyén – a Gyermek II E Hattánc Országos Bajnokságon 7. helyezést szerzett. Varga Cintia és Csorba Áron – életük első közös táncversenyén – Junior I E standard kategóriában 4., a Junior I E Hattánc Országos Bajnokságon 10. helyen végzett. Dániel Viktória és Dániel Dávid – életük első közös versenytáncos versenyén – Junior II E Hattánc Országos Bajnokságon 5. helyezést ért el.

A fiatalok felkészítésében részt vevő edzők: Bartha-Nagy Lilla és Keresztes László, az L-Dance Group TSE edzői.

Matuska Luca és Gyalai Noel (SZOLDANCE TE) páros – 2,5 hónap közös munka után – Junior II C latin kategóriában 9., a Junior II C standard kategóriában 5. helyezett lett. A fiatalokat felkészítette: Püspöki-Markó Ágnes és Püspöki Dávid, a SZOLDANCE TE edzői, illetve Bartha-Nagy Lilla és Keresztes László, az L-Dance Group TSE edzői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában