Kiskunfélegyháza

2023.02.17. 14:25

Okleveleket is átadtak a bajtársi egyesületek jubileumi ünnepségén – galériával

Megalakulásának tizenötödik évfordulóját ünnepelte a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetség Dél-alföldi régiója pénteken a városháza dísztermében.

Vajda Piroska

A jubileumi ünnepségen, többen okleveleket, elismeréseket és ajándéktárgyakat kaptak

Fotó: Vajda Piroska

A megjelent vendégeket a jubileumi esemény házigazdájaként Hideg István nyugalmazott őrnagy, a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület elnöke köszöntötte. A megemlékezés résztvevői közösen idézték fel az elmúlt 15 év eseményeit, majd az ünnepség zárásaként jubileumi elismeréseket, okleveleket, ajándéktárgyakat adtak át. 

Az eseményen elhangzott, hogy a honvédelem ügyét támogató civil szervezetet azzal a céllal hozták létre, hogy összefogják a nyugállományba vonult katonákat, és hogy számukra tartalmas, közösségépítő elfoglaltságot nyújtsanak, hatékony érdekképviseletet biztosítsanak, és hogy ápolják a katonai hagyományokat, szervezzék a hazafias, honvédelmi rendezvényeket. A jubileumi találkozón arról is szó volt, hogy a tagság elöregedése okán folyamatosan csökken szervezet létszáma, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a jövőben az utánpótlás biztosítására. A szervezet megújítása érdekében fontos cél a honvédelemben szolgálatot teljesítők megnyerése és céljaik megismertetése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában