Múltidéző

2023.02.26. 17:50

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes, és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk! Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2003 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Olvasói fotó

Molnár testvérek 

Kecskemétről Molnár János és felesége, Krekk Erzsébet közösen osztanák meg ezt az 1996-os fényképet, mely Jánosról és testvéreiről készült. A nyolc testvér: Ferenc, György, János, Sándor, Mihály, Mária, Julianna és Ilona.

Olvasói fotó

Szép emlékek 

Páhiról Andrássy Gyula felesége, Makány Mária régi családi fotójával idézné meg a régi szép időket. A felvétel az 1950-es években készült Kiskunfélegyházán. Felesége (a képen balról) családja körében látható. Mária később Páhira költözött férjével, ahol évtizedeken át tanított az iskolában.

Olvasói fotó

Motorozás 

Kecskemétről Szijjártó László édesapjára emlékezne egy újabb felvétellel. Az édesapa, Szijjártó László egész élete során nagyon szerette a motorokat. E szenvedélyét fia, olvasónk is örökölte. Ezen az 1976-os, Nyárlőrincen készült fotón együtt láthatók egy Pannonia P10-esen.

Olvasói fotó

Izaura 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus így a farsang idény végén még egy 1986-os farsangi fotóval nosztalgiázna. Az iskolai farsangon a 7. a osztályosok jelmezeikkel az akkor nagy sikerrel futó Izaura című sorozatot idézték meg.

Olvasói fotó

Vadászat 

Kecskemétről Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Társaságának elnöke egykoron nagyon szeretett vadászni. Ez a felvétel 1985 őszén örökítette meg őt vadásztársaival Jakabszálláson, fácánvadászat után. Olvasónk tagja volt a vadászegyesületnek.

 

Emlékezet 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes a tavaly elhunyt barátjára, Szeverényi Istvánra emlékezne. Szeverényi István tizedes katona zenészként, majd írnokként több mint öt évet szolgált a Magyar Királyi Zrínyi Miklós 7. Honvéd Gyalogezredben. Jelen volt 1943-ban a doni front áttörésénél. Szerencsésen túlélte, később szovjet hadifogságba esett. Egészségesen tért haza szeretteihez 1948 őszén. A rendszerváltást követően tagja lett a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Kecskeméti Szervezetének. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában