Képviselő-testületi ülés

2023.02.23. 18:37

Közmeghallgatáson mondhatták el észrevételeiket a bajaiak – galériával

Közmeghallgatással indult a bajai önkormányzat csütörtöki testületi ülése a városháza dísztermében, melynek fő témája az önkormányzat 2023. évi költségvetése volt.

Márton Anna

Salamon Ákos két kérdést tett fel

Fotó: Márton Anna

Salamon Ákos bajai fiatalember volt az egyetlen jelentkező, aki két kérdést fogalmazott meg. A régóta rossz minőségű Deák Ferenc utca közlekedési lámpái és a Déri kert melletti közel 300 méteres szakasszal kapcsolatban tette fel kérdését, a felújításról érdeklődve. Szerinte már több éve kimaradt az útfelújításból, a jelenlegi útminőség problémát jelent az autósoknak és a kerékpárosoknak is. Kátyúk, gödrök vannak ezen a nagyon forgalmas útszakaszon, veszélyes közlekedni rajta. Emiatt kérdezte meg, hogy ezt az útfelújítást szándékoznak-e a költségvetés terhére megvalósítani, hiszen nagyon sok bajait érint. Arról érdeklődött, hogy van-e különleges oka annak, hogy minden évben kimarad a felújításból ez a forgalmas útszakasz. Széll Péter alpolgármester írásos választ ígért. 

A másik felvetése a baja.hu oldalra vonatkozott. Úgy véli, hogy ez az oldal megszűnni mutatkozik, tekintve, hogy szétcsúszott, nem szerepelnek rajta cikkek, olvashatatlanok és egy másik internetes oldalra irányítja át a bajaiakat. A bajai lokálpatrióta fiatal szerint egy olyan oldal, amelyben a város neve benne van, de használhatatlan, nem jelent jó marketinget a településnek. Salamon Ákos úgy vélte: a bajaiak identitásához hozzátartozik az is, hogy a városi honlap a település éke legyen, ez egy ideje nem így van, de ennek okai ismeretlenek. A közmeghallgatást levezető Széll Péter alpolgármester utóbbi kérdésére is írásbeli választ igért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában