Fesztivál

2023.02.21. 17:54

Kismalacot nyert a legjobb csapat a dunaegyházi kolbászfesztiválon

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a település népszerű téli rendezvényét, a Kolbászfesztivált, ahol szép számmal jelentkeztek csapatok, hogy összemérjék kolbászkészítési tudományukat. Kiváló ételek, italok, jó hangulat jellemezte a napot. Baráti társaságok gyűltek össze, hogy közösségben, együtt tölthessék a napot.

Lencsés P. Anna

A környező településekről is érkeztek a fesztiválra

Fotó: Lencsés P. Anna

Nemcsak helyiek neveztek, hanem a környező településekről is érkeztek csapatok a megméretésre. A huszonhat csapatból három csapat Kisapostagról, Dunaegyháza testvértelepüléséről jött. Ezen kívül két csapat a szomszédos Soltról, és egy Dunavecséről érkezett, de sokan hazalátogattak a település neves rendezvényére az ország minden részéből, hogy valamelyik csapat tagjaként vegyenek részt az eseményen. A remek hangulatról a nap házigazdája, Szőke András gondoskodott.

A kolbászkészítő versenyben több kategóriában hirdettek eredményt. A Leghangulatosabb csapat kategória győztese a Bélgiliszták csapata lett, a Legkreatívabb tálalás címet a kolbÁSZkák csapata nyerte. A fődíjat, ami egy kismalac volt, Dunaegyháza legfinomabb kolbásza 2023 kategóriában a Keménymag csapata vihette haza.

A rendezvényen hagyományosan meghirdették a borversenyt is, ahol a helyi borokat bírálták el. Ebben az évben tizennyolc nevezés érkezett be. A legjobb vörösbor-kategóriát Poros Mihály Merlot bora nyerte, a legjobb rosé bor Törjék József Kékfrankos roséja lett, a legjobb fehérbor címet pedig Szilágyi István Generosa bora érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában