Kecskemét

2023.02.18. 15:42

Káli-Horváth Kálmán élettörténete bizonyítja, lehet nagyot álmodni

Káli-Horváth Kálmán cigány származású magyar festő- és előadóművész, költő élettörténete sokaknak adhat biztatást egy jobb életre. Az érdeklődők hétfőn 15.30-kor találkozhatnak vele Kecskeméten, az Esély-es Esték! című program keretében.

Sebestyén Hajnalka

Esély-es Esték! című beszélgetőest plakátja

Az Esély Központ szervezésében havonta tartanak rendezvényeket, melyek célja, hogy bemutassanak példaképeket, akik hátrányos helyzetből, mélyszegénységből vagy a társadalom perifériájára szorultságból értek el kiemelkedő, elismerésre méltó sikereket munkájukban, a tudományban, a közéletben, a sportban vagy a művészetben.

A Központ hisz benne: a meghívott példaképek élettörténete, rendkívüli teljesítménye, a személyes találkozás is ösztönözhet hasonló körülmények közül érkező gyermekeket, fiatalokat arra, hogy igyekezzenek a nyomukba lépni, merjenek nagyot álmodni, mert az megvalósulhat, de tenni kell érte!

Február 20-án, hétfőn 15.30-kor Kecskeméten, az Aqua Hotelben Káli-Horváth Kálmán cigány származású magyar festő- és előadóművész, költő, kommunikációs szakember, egykori televíziós műsorvezető lesz a vendég.

Kálmán állami gondozásban nőtt fel, ma pedig a Református Cigány Szakkollégiumot igazgató író és festőművész is egyszerre! Már idejekorán felnőve eldöntötte, tehetségét tovább pallérozza, és minden lehetőséget megragad a kitörésre. Így is tett: festőként, versmondóként és híradósként is ismert lett. Az este folyamán mesél életéről, nehézségeiről, örömeiről és a pályafutásáról.

A beszélgetést vezeti: Libor Zoltán kultúraszervező

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában