Közösségi program

2023.02.06. 16:30

Farsangi élmények születtek Bátmonostoron – galériával

Színes programokkal várták az érdeklődőket.

Tapodi Kálmán

Fotó: Majorcsics Viktor

A társadalom alapja a család, ezt mindannyian tudjuk, hiszen élményeink, személyiségünk és értékeink többségét otthonról hozzuk. 

– A kistelepülések, mint falunk, Bátmonostor jövője, különösen függ a helyiek összetartásától, a családok közösséggé formálódásától. Ezt rendkívül fontosnak érezzük, hiszen sajnos ellenünk dolgozik az a tény, hogy falunkban nem üzemel az iskola, bár korszerű épülete közösségi térként a rendelkezésünkre áll. Rendszeresen családi délutánokat tartunk itt, melyre szeretettel várjuk a község lakosságát és a környékbelieket. Sort kerítettünk már őszi, halloweeni, adventi és az elmúlt szombaton a farsangi családi délutánra is – számolt be portálunknak Horváth Ildikó könyvtáros – művelődésszervező. Mint megtudtuk: színes programokkal várták az érdeklődőket három helyszínen: a könyvtárban, az iskola épületében és a tornacsarnokban.

– Nem titkolt célunk volt a helyi tehetségek felvonultatása, hogy őket minél szélesebb közönség megismerhesse. A rendezvényt a baptista gyülekezet teltházas bábelőadása nyitotta meg, melyet Csányi Orsi mesés-dalos foglalkozása követett. A könyvtárból játszóházat varázsoltunk, ahol a könyvek mellett színes játékok várták a kicsiket. Nem mellesleg Horváth Kitti, aki a helyi rendezvények oszlopos tagja, arcfestő műhellyel várta az érdeklődőket, emellett társasjátékozni, olvasgatni és csevegni is lehetett ezen a helyszínen sorolta Horváth Ildikó, aki hozzátette: az iskola aulájában batyus, farsangi buli várta a vendégeket, mindenki hozott magával farsangi finomságokat, így igazi terülj asztalkám kerekedett.

– Kézműves kuckót is kialakítottunk, ahol sok szép alkotás készült kicsik és nagyobbacskák örömére. A tornacsarnokban ugrálóvárak és mozgásos játékok várták azokat, akik tele voltak energiával és nyüzsögni szerettek volna a könyvtári vagy a kuckóbeli csendesebb időtöltés után. Jó érzéssel töltött el minket, szervezőket, hogy sokan beöltöztek nem csak a kicsik, de a felnőttek közül is, és a zord időjárás, az erős szél sem tarthatja vissza a közösségbe vágyókat. Jelmezversenyt is tartottunk, ahol a zsűrinek igazán nehéz dolga volt, hiszen kreataívabbnál kreatívabb jelmezekben vonultak fel a versenyzők. A délutánt a helyi lányok táncos fellépése zárta, akik október óta táncolnak együtt: ötvözve a zumba és a modern táncok elemeit, sajátos stílust és koreográfiát kialakítva ezzel, Darabos Panka és Körmöczi Renáta vezetésével – osztotta meg a részleteket Horváth Ildikó, az esemény egyik szervezője.

Közösségi programokkal is lehet erősíteni a falut

Közösségi programokat szervezni és ezáltal erősíteni a falut, a családokat összehozni, igazán hálás feladat. Élmények, új barátságok és összetartó szervezőgárda alakult ki, felsorolni is nehéz lenne, milyen sokan tettek azért, hogy ez a rendezvény sikeres lehessen.

Hálásak lehetünk egymásnak és büszkék, hogy Bátmonostoron bizonyítottuk, hogy hiába állunk szembe akadályokkal, közös erővel, át tudunk lendülni rajtuk és örömöt teremteni ott, ahol élük, azokkal, akikkel együtt élünk, közösen és közösségben – fogalmazott Horváth Ildikó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában