Bács-Kiskun

2023.02.02. 10:10

Enyhítettek a baromfik betelepítésre vonatkozó ideiglenes szabályokon

Tovább javult a járványhelyzet, enyhített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a baromfik betelepítésre vonatkozó ideiglenes szabályokon.

Tapodi Kálmán

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Február elsejétől Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein enyhítések lépnek életbe a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Felhívták a figyelmet arra, hogy a legfontosabb változás, hogy azon telepeken, ahol a 2022 őszén kezdődött járványban nem történt kitörés és egy vizes élőhely szélétől számított 1-3 kilométer közötti zónában találhatók, megindulhat a betelepítés, amennyiben az nem fóliasátorba történik. Az intézkedés minden állatfajra és az állattartási fázisok számától függetlenül érvényes. A baromfik betelepítésre vonatkozó ideiglenes szabályokról a Nébih hivatalos oldalán található részletes tájékoztató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában