TOP

2023.02.11. 19:22

Energetikailag korszerűsítik a bácsszőlősi művelődési házat

Negyvenhétmillió forintból újul meg energetikailag a bácsszőlősi művelődési ház, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP Plusz) pályázat keretében.

Pozsgai Ákos

Szarvas Róbert polgármester mutatja a felújítás alatt álló művelődési házat

Fotó: Pozsgai Ákos

Az energetikai korszerűsítés részeként az összes ablakot felújítják, a külső barna keretek maradnak, viszont a belső kereteket új, hőszigetelt ablakokkal ellátott keretekre cserélik – tájékoztatta hírportálunkat Szarvas Róbert polgármester.

A település vezetője elmondta, hogy az épület tetőszerkezetét speciális gyapottal szigetelik le, valamint a külső homlokzat felső részét tizenhat, míg a talapzati részt öt centiméter vastag szigeteléssel látják el és új festést kap.

A külső homlokzatról a felújítás miatt levert táncoló párt ábrázoló motívumot is újra tervezik és modernebb kivitelben elkészítik és a korábbi helyére kerül vissza.

 – A háborús infláció miatt jelentősen megemelkedett anyagárak miatt egyelőre nem lesznek napelemek felszerelve az épületre és a fűtérkorszerűsítés is későbbre tolódik, amit egy későbbi pályázati forrásból szeretne az önkormányzat megvalósítani – tette hozzá a polgármester.

Kitért arra is, hogy korábban a művelősédi házban már folytak felújítási és átalakítási munkálatok, akkor az addig a Polgármesteri Hivatalban működő könyvtár került át oda, egy klubhelyiséget felújították, valamint a falugondnok irodája is itt kapott helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában