Megmérettetés

2023.02.02. 16:01

Elképesztő frizurák és sminkek készültek a halasi online versenyen

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum szervezésében, idén harmadik alkalommal rendezték meg az Online Szépész Kupát. A versenylehetőség a szépségipar növendékeinek szólt; az ország bármely pontjáról jelentkezhettek az ambiciózus fiatalok. A rendezvény különlegessége volt, hogy élőben, de online zajlott, amelyen az ország harminc legjobb diákja mutatta be tudását.

Pozsgai Ákos

Hihetetlen alkotások készültek

Forrás: Beküldött fotók

A halasi középiskola szívügyének tekinti, hogy erős, elszánt és tehetséges fiatalok kerüljenek ki tőlük, ezért mindent megtesz azért, hogy tanulói az iskolapadon kívül is fejlődhessenek és inspirálódhassanak. A leendő fodrászok és kozmetikusok számára először 2020-ban, majd 2021-ben is megszervezte az Online Szépész Kupát, ami kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy a szépségipar növendékei összemérhessék a tudásukat.

– Az első verseny idején pandémia volt, az iskola azonban nagyon szerette volna megrendezni és felkelteni a fiatalok figyelmét a szakma iránt, ezért csak online formában lehetett megszervezni – mondta el Ternyák Katalin mesterfodrász, a zsűri elnöke, aki szerint nagyon fontos, hogy a fiatalok a gyakorlatban is kipróbálhassák magukat, kibontakoztathassák a tehetségüket. Ez a verseny jól kiegészíti a hazai kozmetikus és fodrász képzést.

Az online szervezett verseny előnye volt, hogy az ország bármely pontjáról lehetett csatlakozni a megmérettetésre, a kozmetikusok kettő, míg a fodrászok egy kategóriában versengtek. A zsűri egy szobában, monitorokon keresztül, kísérte figyelemmel a versenyzőket munka közben és tartották velük a kapcsolatot, ez azért is volt jó, mert végig tudtak követni minden folyamatot, az elejétől a végéig. A kategóriák között nem voltak markáns határvonalak, a szép frizura és smink mindegyik esetében kéz a kézben járt, igazán menő és kreatív alkotások készültek. A verseny győztes pályamunkái a fiatalok egészen elképesztő tudásáról és fantáziadús kreativitásáról tanúskodnak.

A III. Online Szépész Kupa döntőjének eredményei:

Fodrász Festival Fashion kategória

1. Szoboszlai Beatrix Székesfehérvár

2. Ádám Hedvig Dorka Kiskunhalas

3. Varga Viktória Kiskunhalas

4. Póka Szabina Kalocsa

5. Szalai Anna Kiskunhalas

6. Barabás Nikolett Zalaegerszeg

Kozmetikus I. Alkalmi smink kategória

1. Dávid Enikő Keszthely

2. Ujvári Dóra Kiskunhalas

3. Balog Ramóna Budapest

4. Fülöp Fanni Győr

5. Molnár Evelin Debrecen

Kozmetikus II. Alkalmi smink kategória

1. Vékony Jázmin Panka Szeged

2. Balla Fruzsina Kecskemét

3. Balázs Szilvia Kiskunhalas

4. Benedik Fanni Keszthely

5. Mile Orsolya Debrecen

6. Horváthné Lindmayer Jázmin Dombóvár

Kozmetikus I. Fantázia smink kategória

1. Vizi Vanda Kiskunhalas

2. Zsófi Dóra Debrecen

3. Lipka Kira Bianka Kiskunhalas

4. Bodnár Fruzsina Debrecen

5. Vaskó Vivien Szerencs

6. Döbrösi Melinda Friderika Szombathely

Kozmetikus II. Fantázia smink

1. Szigeti Emese Debrecen

2. Földi Zsanett Cegléd

3. Sávai Dorina Dombóvár

4. Juhász Helga Kiskunhalas

5. Szabó-Egri Szimonetta Mária Dombóvár

6. Varga Vanessza Cegléd

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában