TOP

2023.02.05. 19:47

Befejeződött a szociális városrehabilitáció Kalocsán

A település vezetése 250 millió forint európai uniós támogatást nyert a szociális városrehabilitációra. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) részeként megvalósuló projekt célja a szegregátumban lévő önkormányzati lakásban élők lakhatási körülményeinek javítása, az élhetőbb lakókörnyezet kialakítása volt.

Tapodi Kálmán

Archív-felvétel

Fotó: Tapodi Kálmán

A program keretében felújítottak és korszerűsítettek öt szociális bérlakást a Malomszögi utcában. Ugyancsak a pályázat részeként megvalósult a Vízmű, a Malomszög, valamint a Rózsa köz Malomszögi utcát átszelő rész útburkolatának felújítása és az ivóvíz-távvezeték és -gerincvezeték kiváltása, cseréje is.

A Hősök útján megépült egy új nemzetiségi önkormányzati közösségi ház, amely a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényeinek, foglalkozásainak biztosít majd helyet. Három új játékelemmel bővült a Szőlők közei sportcentrum területén lévő játszótér. A projekt keretében több helyszínen felszámolták az illegális hulladéklerakókat.

Az érintett városrészben több helyszínen kiépítették a térfigyelő rendszert, melytől a közbiztonság javulása, valamint az illegális hulladéklerakók számának csökkenése remélhető. A nemrégiben befejeződött fejlesztésnek köszönhetően javulhat a szegénynegyedben élők alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában