Életmentés

2023.02.11. 12:27

Az újraélesztést és a defibrillátor használatát ismerhették meg a hercegszántóiak – galériával

Zilinszki Tibor, az Országos Mentőszolgálat Bajai Mentőállomása mentőtisztje tartott újraélesztéssel kapcsolatos oktatást Hercegszántón.

Tölgyesi Gábor

Az újraélesztést is megtanulhatták a kurzus résztvevői

Fotó: Tölgyesi Gábor

Pénteken délután a helyi művelődési házban – előzetes jelentkezés alapján – gyülekeztek a tanfolyam résztvevői, akik az alapszintű újraélesztéssel, valamint az automata defibrillátor használatával ismerkedtek meg. 

Nagy Ferenc szervező, a Hercegszántói Futball Club elnöke elmondta, hogy a Bács-Kiskun Vármegye Labdarúgó Szövetsége szorgalmazza a mérkőzéseken a defibrillátor szakszerű alkalmazását, ehhez pedig tanfolyamot végzett emberekre van szükség, emiatt tett most ő is vizsgát, több játékossal együtt. Rajtuk kívül pedagógusok, rendőr, bolti eladó és további segítőkész emberek is megismerkedtek az életmentéssel. A résztvevők számára a tanfolyam ingyenes volt, miután ennek költségét a helyi önkormányzat fizette ki. A szakszerű oktatást Zilinszki Tibor, az Országos Mentőszolgálat Bajai Mentőállomása mentőtisztje végezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában