Programok

2023.02.06. 17:25

Az erdő tiszteletére tanítják a gyerekeket Kecskeméten

Szabó Lajos erdőmérnök ebben az évben is tart – igény és lehetőség szerint – az erdők élővilágához kapcsolódó programokat. A szakember modern szemléletű erdőgazdálkodásának része a fiatalok bevonása. A fenntarthatóságra nevelést tartja fontosnak, ennek része az iskolákkal és az óvodákkal való együtt gondolkodás, közös programok megvalósítása.

Sebestyén Hajnalka

Óvodásokkal az erdőben.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Szeretné, ha a gyerekek úgy nőnének fel, hogy megismerik az erdők élővilágát, az ember szerepét, felelősségét, megtanulják értékelni a környezetünket. Ennek eredményeképp olyan életmódot fognak folytatni a jövőben, mellyel nem terhelik környezetüket, a természeti értékek megmaradnak, természeti erőforrások hosszú távon fennmaradnak. 

2022-ben több természetismereti foglalkozást tartott az erdőben az óvodásoknak, az iskolásokkal pedig közösen fát ültettek. Szabó Lajos továbbra is várja az intézmények megkeresését a közös programokkal kapcsolatban.

A fiatalokon túl a felnőtt lakosságot is szeretné bevonni, folyamatosan tájékoztatni őket az erdőket érintő munkálatokról, a közösségi önkéntes munkák lehetőségéről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában