Felújítás

2023.02.20. 11:03

A templom belső felújításáért adtak hálát a hívek Hetényegyházán – galériával

Vasárnap délelőtt adtak hálát a közelmúltban befejezett felújításért a 92 éves hetényegyházi Jézus Szíve templomban. A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta, melyen az eddig elvégzett munkálatok sikereiért adtak hálát a hívek. A hálaadó szentmisén részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is.

Lizik-Varga Katalin

A szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrálta.

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A hetényegyházi Jézus Szíve templomot vasárnaponként körülbelül száz fő látogatja. A római katolikus felekezet templomában már 2019-ben megkezdődtek a felújítási munkálatok. Most az épület belső tere újult meg, többek között a templom és a szentély falfestése és a padló burkolatának cseréje történt meg. A közelmúltban pedig a templom tetőhéjazat-cseréje is megvalósult. Jelenleg a duplaszárnyas bejárati ajtó felújítása zajlik. 

Szappanos Tibor plébános tájékoztatása szerint a felújítást pályázati forrásból és a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye támogatásának köszönhetően végezték el. A Bethlen Gábor Alapkezelő 15 millió forinttal, a főegyházmegye 10 millió forinttal támogatta a templomfelújítást, azonban a hívek nagylelkű támogatása is nagyban hozzájárult a renováláshoz. Ugyan az épület belső terének nagy része teljesen megújult, azt tervezik, hogy a jövőben tovább folytatják a felújítást, ugyanis a teljes rekonstrukcióig hátra van még a templom külső burkolatának a cseréje. 

A templom építésének százéves évfordulójára, 2031-re, remélik, hogy kívül–belül teljes egészében megújul az épület.

Sokat mond a település felekezeteinek egymás iránti tiszteletéről, hogy az ünnepi alkalmon nem felejtettek köszönetet mondani a Hetényegyházi Református Gyülekezetnek is, akik a templombelső felújítása idején helyet adtak és önzetlenül befogadták a katolikus híveket imaházukba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában