Kiképzés

2023.02.17. 13:30

A szolgálati kutyák bevethetőségét ellenőrizték Kecskeméten

Csípős hideg széllel indult a kedd reggel Kecskeméten a szolgálati kutyák és vezetőik számára.

baon.hu

Szolgálati kutyák és vezetőik vettek részt a kiképzésen

Forrás: Zsaru Magazin Facebook-oldala

Egy mentorok által irányított és vezetett, havonta megtartott kutyakiképzésen jelentek meg, amelynek célja az ebek és vezetőik naprakész állapotának és bevethetőségének ellenőrzése, esetleg a szükséges javítások elvégzése volt a gyakorlatokban – írja a Zsaru Magazin Facebook-oldala. 

Szituációs gyakorlatban is helyt kellett állniuk a négylábúaknak 
Forrás: Zsaru Magazin Facebook-oldala

Az engedelmességi feladatok után a második részben olyan szituációs gyakorlatban kellett a négylábúaknak helytállniuk, amivel nem találkoznak gyakran, és ezért szokatlan, meglepő lehet. Egy pincében kellett egyedül felkutatniuk a nem együttműködő segédet, leküzdeniük annak aktív ellenállását, majd a „rosszfiú” szökését megakadályozni egy újabb szájkosaras ütéssel. 

Az utolsó, feszültséglevezető feladat egy felfegyverkezett személy ártalmatlanítása volt harapással, amelynél különösen az állatok helyes harapási technikájára koncentráltak. Eközben a mentorok figyelték a kollégák és négylábú társaik viselkedését, és korrigáltak, ha szükséges volt. Ezúttal két mentorra hat beosztott kutyavezető jutott öt járőr-, két nyomkövető-, két kábítószer-kereső, egy elfogó- és egy robbanószer-kereső kutyával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában