Fejlesztés

2023.02.15. 19:45

A nyílászárókat is korszerűsítették a bajai Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság épületén

Baján az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be, mely pozitív elbírálásban részesült.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A projekt keretében az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Folyami Szakaszmérnökségének telephelyén lévő B jelű épület energiahatékonyságot növelő felújítására irányuló kivitelezési munkák valósultak meg közel 22 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásból. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének közel 59 százaléka.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A beruházás keretében az épület 15 centiméter vastag homlokzati hőszigetelést kapott és megtörtént a nyílászárók cseréje korszerű műanyag és fém nyílászáró szerkezetekre. A fejlesztés eredményeként javult az épület energetikai besorolása, valamint a szakaszmérnökség esztétikai összképe. A kivitelezési munkák 2022 júliusában kezdődtek, a műszaki átadás-átvételt 2022 decemberében tartották. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában