Nagyarányú növekedés

2023.02.16. 19:01

A négy év alatt közel a háromszorosára nőtt a szülések száma a halasi kórházban

Négy év alatt szinte megtriplázódott a szülések száma a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza szülészetén. Míg 2019-ben 530 gyermek jött a világra, addig 2022-ben már 1350 szülés zajlott az osztályon.

Pozsgai Ákos

Négy év alatt szinte megtriplázódott a szülések száma a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban

Fotó: Pozsgai Ákos

Korábban a növekvő szülések számát kommentálva Dr. Sári Tamás, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály vezető főorvosa úgy nyilatkozott hírportálunknak, hogy a nagyarányú növekedés egyértelműen a családbarát rendszer bevezetésének, valamint a nők és az orvosok közötti élő és rendszeres kommunikációt biztosító Kiskunhalason szültem/szülök Facebook-csoport működésének köszönhető.

 – Növekedett az intézményben a biztonsági faktor, az osztályon és a társosztályokon uralkodó egységes gondolkodásmód, a családbarát szemlélet megkérdőjelezhetetlenül növelte a várandós nők körében a halasi kórház népszerűségét – fejtette ki az osztályvezető főorvos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában