Programok

2023.02.24. 09:00

A játék és a mese sem hiányozhat a hétvégén Kecskeméten

Nagyon vegyes skálán mozognak az e hétvégi kecskeméti programok. Lesz még egy kis farsang, egy kis tánc, de hangsúlyt kap az irodalom, a csillagászat és a varrás is. Természetesen a kisgyerekesekre több intézményben is gondoltak.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár / illusztáció

Kecskeméten, minden korosztályt megszólítanak a pénteki és szombati programok. A Katona József Könyvtárban pénteken 15.30-tól a kreatívabb közönséget szeretnék megnyerni a Könyvtári Varroda foglalkozáson. A nyitott programhoz bárki csatlakozhat, a kezdők is.

Pénteken akár több kiállítást is megtekinthetünk. Rögtön a könyvtárban Petőfi Sándor emlékezete című dokumentumkiállításon a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan a nagy magyar költő életét ismerheti meg mélyebben a könyvtárlátogató. A Hírös Agórában három tárlat is látható: Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, grafikus, képzőművész Nyugtalan idők és Ambrus Lajos Megyei Príma Díjas festőművész Ambrus 70 című kiállítása, valamint a Hónap alkotója sorozatban Gaál Milica kamaratárlata.

Szombaton több gyerekprogramból is válogathatnak a családok. A Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben 10 órakor az Antanténusz Műhelyben agyagsíkmacikat készítenek a résztvevők. Délután 15.30-tól újra lesz Aprók Tánca a farsangi népszokások jegyében. Közben a kézműves foglalkozáson farsangi álarcokat kreálhatnak a gyerekek.

A könyvtárban a Gyerekvilág részlegén szombaton 15 órától folytatódik a Túl az Óperencián című családi mesedélután sorozat Lámamese címmel, Roszik Sára gyermekkönyvtárossal. Kreatív alkotói munka sem marad el, a foglalkozás 5 éves kortól javasolt.

A könyvtárban az irodalom is nagy szerepet kap szombaton, 13.30 és 18 óra között tartják meg az OlWASSunk együtt Wass Albert műveiből című rendezvényt. Immár 16. éve Wass Albert tiszteletére a magyarlakta területeken egy időben, településenként egy helyszínen felolvasnak az ismert író, költő műveiből. Kecskeméten a Hírös Rovókör, a Hírös olWASSókör, a HÍRÖS MAG és a Katona József Könyvtár közösen szervezi meg a rendezvényt.

A könyvtárban 13 órakor egy izgalmas kikapcsolódást nyújthat az Európai VáRosok című program. A résztvevők VR, azaz virtuális szemüveg segítségével ismerhetik meg egy-egy ország látnivalóit, ezúttal Luxemburgot. A programot a könyvtárban működő Europe Direct Bács-Kiskun Megye rendezi meg. Az előadás ingyenes, nincs könyvtári tagsághoz kötve.

Végül a csillagászat kedvelőit szólítja meg a Planetárium két szombati előadása. Először 15.30-tól a kisebbeknek szól a Bolygótúra című gyerekműsor. A nagyobbakat megszólító előadás 16.30-kor kezdődik a Hold és az Artemis program. Az érdeklődőket Bondár Péter szakelőadó várja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában