Modernizálás

2023.02.03. 13:12

250 millió forint jutott a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére Dunavecsén

Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, rekonstrukciója Dunavecsén.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Forrás: Mediaworks / archív-felvétel

 A beruházás második üteme 250 millió forintba került, amit a megyei Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásból fedezett az önkormányzat.

– A rendelkezésre álló keretből megvalósult Petőfi, a Rákóczi, a Bocskai, a Bercsényi, a Városkert, az Alkotmány, a Fülöp György és az Epreskert utcákban a csapadékvíz-elvezető árkok rekonstrukciója. A beruházás részeként egy záportározó is épült a Városkert utcában. A fejlesztéseknek köszönhetően megoldódott az esővíz-elvezetés a város legproblémásabb területein – tájékoztatta hírportálunkat Vörös Sándor polgármester.

Mindemellett több kisebb projekt is megvalósult Dunavecsén. Húszmillió forintot költött a város a Petőfi Emlékházra. Az épület rekonstrukciója megtörtént, a új kiállítási anyag összeállítása folyamatban van. A Magyar Falu Programban elnyert támogatásnak köszönhetően folytatódott a belterületi úthálózat és városközponti járdák felújítása. Befejeződtek az óvodák udvarának rekonstrukciós munkái, az új játszóeszközök telepítése, a művelődési ház színpadának modernizálása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában