Nosztalgia

2023.01.19. 15:06

Robur parkolt a Mercedes mellé a nádudvari tűzoltószertárba

Robur tűzoltóautó érkezett ajándékba Nemesnádudvarra – három évtizeddel ezelőtt.

baon.hu

A Petőfi Népe írta 1993. januárjában, hogy egy lakodalom utóéleteként kapott Lipcséből egy tűzoltókocsit a Bács-Kiskun megyei település. A németországi város akkori tűzoltóparancsnoka, Gert Ehrns egy nádudvari lagzi során zárta szívébe a helyieket. Nem csoda, hogy felajánlotta a náluk lecserélt tűzoltórendszer részét képező kocsit.

Az egykori NDK-ban gyártott Roburhoz 450 literes, haboltó anyaggal megrakott utánfutó is dukált. A felszerelésnek része volt oxigénes lélegeztetőkészülék több tartállyal. 

A Robur egy korábban szintén ajándékba kapott Mercedes tűzoltóautó magányát oldotta a garázsban. Nemesnádudvaron akkoriban láttak neki a helyi tűzoltócsapat létrehozásának. Hidasi Antal polgármester ezt sürgető feladatként említette a Petőfi Népének. A tűzbiztonság fokozását a képviselő-testület fontosnak tartotta, hiszen a Robur és a Mercedes mellé egy bajai tűzoltókocsit vásároltak. A községi kasszát ez 200 ezer forinttal terhelte meg. 

A Petőfi Népe 1993. január 16-ai lapja

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában