Utcalap

2023.01.29. 15:30

Megjelenése óta több millió forinttal támogatta a rászorulókat a kecskeméti Mélymerülés

Három éve jelent meg a jótékonysági célú Mélymerülés utcalap első száma Kecskeméten. A szerkesztőség tagjai és barátaik a három év alatt ötmillió forinttal tudtak támogatni a nehéz életkörülmények között élőket.

Sebestyén Hajnalka

2020 januárjában mutatták be a Mélymerülés utcalap első évfolyamának első számát

Forrás: Mélymerülés

A kezdetekről, a kultúra és a jótékonyság ötvözésének ötletéről dr. Kriston-Vízi József elnök mesélt. – Három évvel ezelőtt mutattuk be civil polgári kezdeményezésként a jótékonysági célú, kulturális vállalkozásunkat, a Mélymerülés utcalap első évfolyamának első számát. A Tudomány és Művészetek Háza nyitotta meg előttünk kapuit, ahol közel 100 érdeklődő előtt prezentáltuk utcalapunkat. 

Király László György (1956-2020) alapító szerkesztő, lapmenedzser, az első szám szponzora és jómagam mint ötletgazda és főszerkesztő vázoltuk a céljainkat. Az első lapszám támogatói bevételével, mintegy 200.000 forinttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának kötelékében dolgozó utcai szolgálat önzetlen munkásainak feladatellátását segítettük – elevenítette fel a kezdeteket, majd az eredményekről is szólt.

– Irodalmi anyagok gondozója, Libor Zoltán nagyon jól összegezte az elmúlt három év eseményeit a napokban, melyből kiemelnék néhány dolgot. Az utcalap alkotói közössége rendkívül sokszínű lett. Nálunk egyedül a tehetség, illetve a jót tenni akarás számít. 

Az alkotóink között akad Kossuth-, Munkácsy- vagy Balázs Béla-díjas éppúgy, mint diák vagy éppen nyugdíjas. Vannak a kortárs irodalom és képzőművészet legelső vonalából ugyanúgy, mint a műkedvelők köréből. 

Néhányan, muzsikusok, színészek, versmondók élő produkciókkal társultak hozzánk, így a nyomtatott és online lapszámok mellé közösségteremtő kulturális rendezvényeket – színházi esteket, koncerteket, kerti partit, jótékonysági fotókiállítást, online aukciót, emlékpad avatást – is tartottunk. Kiadónk, a Védőháló Egyesület, mely a vásárlóktól, támogatóktól kapott összegeket valóban odaadják, ahol arra szükség van. A három év alatt közel ötmillió forintot tudtunk adni civil szervezeteknek, különféle betegségekkel küzdő gyermekek családjainak, fogyatékossággal élő sportolóknak, az EGYMI diákjainak, mélyszegénységben élőknek vagy éppen az utcán élőkkel foglalkozó szociális munkásoknak – összegezte Kriston-Vízi József. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában