TOP

2023.01.02. 19:55

Már állnak az új fülöpszállási bölcsőde falai

Október végén kezdődött el az új, kétcsoportos bölcsőde építése Fülöpszálláson. A munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, az épület főfalai már állnak.

Gulyás Sándor

Az új intézményben hat munkahely létesül – emelte ki Gubacsi Gyula polgármester

Fotó: Gulyás Sándor

– A pozitív pályázati elbírálásnak köszönhetően kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert önkormányzatunk a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán a két csoportszobás, huszonnégy férőhelyes bölcsőde építésére. A létesítmény a közelmúltban átadott háromcsoportos óvoda közvetlen szomszédságában épül fel. A kivitelezésre szánt összeg az építőipari árak és szolgáltatások árainak emelkedése miatt kevésnek bizonyult. Ennek okán, többlettámogatási igényt nyújtottunk be, és jutottunk 28 millió forint többlettámogatáshoz – mondta el hírportálunk érdeklődésére Gubacsi Gyula polgármester.

A közbeszerzési eljárás a nyár végére lezárult, az építkezés októberben kezdődött el.

– A rendelkezésre álló keretből megvalósul a két csoportszoba és az előírt kiszolgáló helyiségek építése, valamint a bölcsőde működtetéséhez előírt eszközök és berendezések beszerzése. Az új intézményben hat munkahely létesül. A fejlesztés eredményeként létrejövő új intézmény biztosítja a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést településünkön, elősegítve a kisgyermekes édesanyák munkába való visszatérését, emellett a jogszabályban előírt kötelezettségét is teljesíti – tette hozzá Gubacsi Gyula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában