Fesztivál

2023.01.20. 21:30

Kézi erővel darálják majd a kolbászhúst Hartán

Két év kényszerszünet után ismét megrendezik a kolbászfesztivált Hartán. Az érdeklődés igen nagy, mert már huszonegy csapat nevezett a január 21-én tartandó fesztiválhoz, melynek során nem csak a kolbásztöltők versengenek, hanem pálinkamustra is lesz.

Tapodi Kálmán

A csatok idén 8 kilogramm kolbászhúst kapnak a betöltéshez

Fotó: Tapodi Kálmán/archív felvétel

– A csapatok ezúttal 8 kilogramm kolbászhúst kapnak a betöltéshez. A résztvevők kizárólag kézi darálót használhatnak továbbá a csapatoknak kell gondoskodniuk a fűszerekről, a tálakról, a tálaláshoz szükséges eszközökről. A zsűri elnöke ezúttal is Mari János, hartai kolbászmester lesz, aki a sok éves tudásával és tapasztalatával segíti a zsűritagok munkáját – tájékoztatott Fröhlich-Marte Lia, a hartai önkormányzat közművelődési szakasszisztense.

A kolbásztöltést szombaton 13:30-kor kezdik a csapatok a művelődési központnál, ahol egyéb programokkal is várják az érdeklődőket, például malacfogó verseny is lesz a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

– A „Malac-ságok” elnevezésű kézműves foglalkozásokon igyekszünk a gyermekeket is bevonni a fesztiváli hangulatába. Készíthetnek malackás álarcokat, nyakláncokat, vagy festhetnek kavicsot is – tette hozzá Fröhlich-Marte Lia.

A népi játszóházba kora délutántól 16 óráig várják a fiatalokat, majd fellép a Labdarózsa Népdalkör és Citerazenekar, a Kereki Nótások és néptánc bemutatót tart a Hartai Hagyományőrző Kulturális Egyesület. A „Hartaer Wurstfest” idején DJ Simi  gondoskodik a hangulatot fokozó zenékről.

Két év kihagyás után rendezik meg újra a fesztivált
Fotós: Tapodi Kálmán/archív felvétel                     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában