Közlekedés

2023.01.27. 09:43

Hétfőtől bankkártyával is fizethetünk a Budapest–Baja vonalon közlekedő buszokon

Pilotjelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság 2023. január 30-tól február 26-ig 10 autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.

baon.hu

Forrás: Volánbusz ZRT.

A személyszállítási szolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utastájékoztatási, jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer (Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer, HKIR) fejlesztését célzó projekt során a Volánbusz autóbusz-állományát fedélzeti eszközökkel látták el. 

Ezek funkcióinak bővítésével 2023. január 30-tól február 26-ig – pilot működés keretében – a bankkártyás fizetés is lehetővé válik 10 darab, a Baja–Budapest vonalon közlekedő, tavaly forgalomba állított Mercedes-Benz Intouro M autóbuszokon. A bankkártyás fizetés lehetősége tovább növeli az új buszok szolgáltatási színvonalát. Az érintett vonalon közlekedő további járműveken a bankkártyás fizetésre egyelőre nem lesz lehetőség– derül ki a Volánbusz közleményéből.

Az autóbusz–társaság fő célkitűzése a biztonságos, fenntartható, kiváló színvonalú utaskiszolgálás, amit a nagyarányú jármű-fiatalítási program és a vasúti közlekedéssel összehangolt menetrendi kínálat mellett többek között az értékesítési felületek fejlesztésével, az értékesítési szolgáltatások bővítésével kíván elérni. A társaság bízik abban, hogy a bankkártyás fizetési lehetőség bevezetése is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

A Volánbusz ZRT. arra kéri utasait, hogy a pilot időszak alatt segítsék autóbusz-vezetőik munkáját: a jegy megváltásakor jelezzék előre bankkártyás fizetési igényüket. A pilottal kapcsolatos észrevételeiket, tapasztalataikat a [email protected] elektronikus levélcímen várjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában