Kecskemét

2023.01.12. 19:32

Gasztronómiai kitekintést tartottak Petőfi korába – galériával

Milyen volt a gasztronómia Petőfi korában? Erre kaphattak választ a nyugdíjas könyvbarátok csütörtök délután.

Sebestyén Hajnalka

Sokan voltak kíváncsiak Ács Imre előadására

Fotó: Bús Csaba

Kecskeméten a Katona József Könyvtárban évek óta működik a Nyugdíjas Könyvbarátok Klubja, melynek összejövetelein különböző témákban hallhatnak előadásokat a résztvevők. 

Csütörtökön a vendég Ács Imre, a kecskeméti Széchenyi István idegenforgalmi és vendéglátó technikum tanára volt, aki Gasztronómia Petőfi korában címmel tartotta meg előadását.

A népszerű pedagógus keze alatt az elmúlt évtizedekben szakácsok sokasága „nőtt fel”, sajátította el a sütés-főzés tudnivalóját. Nevéhez fűződött az iskolában a több mint negyed évszázadon át futó nyári erdélyi gasztronómia-történeti gyűjtőtúra, melynek fő célja a feledésbe merülő régi magyar ételek megmentése és megismertetése volt a jövő szakembereivel, a mai diákokkal. Emellett korabeli szakácskönyv-gyűjteménye érdekesebb köteteivel is gazdagítja a tanórákat. A 100 éves receptek sikert hoztak már versenyeken, kiállításokon is.

Szenvedélyesen gyűjti a régi szakácskönyveket, mely a receptek mellett megidézik a régi korokat is, mint például Petőfi évtizedeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában