Útinform

2022.12.30. 07:08

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: Artem Avetisyan

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét déli határában a 90-es km-nél, illetve Kiskunfélegyháza északi határában a 111-es km-nél optikai kábeleket telepítenek. Útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Kecskemét déli elkerülő szakaszán, a 44-es főút 2-es és 3-as km-re között gázelosztó vezetéket építenek. A munka útszűkülettel és jelentős sebességkorlátozással jár.

Az 51-es főúton, Baja és Hercegszántó között ma is kátyúznak. Mozgó terelés mellett dolgoznak és szükség esetén jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főút elején, Kecskemét déli határában az 1-es km-nél, az 5-ös főúti körforgalomnál optikai kábeleket telepítenek, irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 54-es főúton Hajós és Sükösd között (77-es és 93-as km) a kisebb burkolt hibákat javítják. Mozgó tereléssel haladnak, a munkaterület mellett útszűkülettel és sebességkorlátással kell számolni.

Kamionstop:

E hétvégén a kamiontilalom december 31-én, (szombaton) este 10 órától, 2023. január 1-jén, (vasárnap) este 10 óráig lesz érvényben.

Fontos változás, hogy jövő év március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában