Advent

2022.12.03. 20:59

Fellobbant a remény lángja Félegyházán – galériával

Kiskunfélegyházán is fellobbant a város adventi koszorúján a reményt jelképező második gyertya, amelyet Csányi József polgármester és Nagyné Primusz Edit három gyermekével közösen gyújtott meg a városháza előtt megrendezett szombati ünnepség keretében. Az idei adventben nagycsaládosok segítenek a gyertyagyújtásoknál.

Vajda Piroska

A második láng is fellobbant.

Fotó: Vajda Piroska

A gyertyák meggyújtása előtt azonban Hajagos Gyula plébános mondta el ünnepi gondolatait. A szép számmal megjelent félegyházi ünneplőknek arról beszélt, hogy Jézus Krisztus születésnapjára, a szeretet ünnepére, az öröm és a találkozások napjára készül a világ. Hangsúlyozta, minden találkozás fontos az életünkben, melyekre örömmel készülünk. A karácsony azonban nem csak az emberi találkozások, hanem elsősorban a Jézussal való találkozás ünnepe, melyre nem elég csak az otthonunkat és a karácsonyfát feldíszíteni, a lelkünket is ünneplőbe kell öltöztetni – fogalmazott a plébános. Az adventi gyertyagyújtást a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora a tette még ünnepélyesebbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában