Közgyűlés

2022.12.08. 16:04

Emléktáblát kap a Nagytemplom kórusa

A Kecskeméti Nagytemplom kórusának 100 éves fennállása emlékére dr. Finta József érseki helynök kérelmében jelezte az önkormányzat felé, hogy emléktáblát állítanának a Kossuth téren, a Nagytemplom és az Aranyhomok Hotel közötti zöldfelületen.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az évforduló az elmúlt években volt, de a járvány miatt nem tudták méltó módon megünnepelni. Első lépésként június 22-én emlékfát ültettek az évforduló alkalmából. Az emléktáblát közvetlenül a fa elé a földre szeretnék elhelyezni, egy kisebb műkő talapzaton. Az emléktábla a Római Katolikus Főplébánia tulajdonában marad, az emléktábla elkészítésének és esetleges javításának költségét is vállalják.

Király József méltánytalannak tartja az emléktábla elhelyezését, elfogadhatóbban találná, ha nem a zöldfelületre helyeznének ilyen építményt, ezért tartózkodott a szavazásnál. A közgyűlés csütörtöki ülésén 15 igennel, 5 tartózkodás mellett elfogadta az előterjesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában