Szent István Gimnázium

2022.11.13. 14:06

Két év után újra Egyetemek napját rendeztek a kalocsai gimnáziumban

A Kalocsai Szent István Gimnázium személyes formában 2020-ban és 2021-ben sem tudta megtartani a korábban hagyományossá vált Egyetemek napja rendezvényét, amelyen az évek alatt egyre több felsőoktatási intézmény foglalt helyet magának a díszteremben.

Gábor János

A gimnázium dísztermében felállított egyetemi standoknál az összes tanuló megfordult.

Fotó: Gábor János

 Farkasné Bekes Rita intézményvezető-helyettes kérdésünkre felidézte: a járvány alatt bevezetett digitális oktatás során nem volt lehetőség az egyetemek fogadására, de azok két éve kisfilmeket küldve, míg tavaly élő online videókonferencia formájában mutatkoztak be a diákjaiknak.

– Egy-egy intézmény akár három-négy kampusszal is képviselteti magát az Egyetemek napján: ennyi standdal jelennek meg a díszteremben, ahol órákon át fogadják a diákcsoportokat. Itt lehetőség nyílik személyes konzultációkra, és kérdezhetnek bármit, az alkalmassági követelményektől a felvételiig – foglalta össze Farkasné Bekes Rita.

– Most sokan azzal keresték fel a standokat, hogy megtudják, milyen változásokra kell felkészülni az adott egyetemen a következő években

 – mondta.

Az Egyetemek napján nemcsak a végzős évfolyamok, hanem az összes tanuló részt vesz, hiszen a Szent István Gimnázium elsődleges célkitűzése, hogy minél több fiatalt felsőoktatási intézménybe juttasson. A diákok három szabadon választott programon is részt vehetnek, és a választék bőséges: idén például 30 különböző előadást, illetve interaktív foglalkozást tartottak az intézmények oktatói vagy aktív hallgatói, akik némely esetben éppen a kalocsai gimnázium egykori diákjai.

– Tőlünk nagyon sokan tanulnak tovább olyan, itt helyben bemutatkozó egyetemeken, mint a BME, az ELTE, a BGE, a Corvinus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, sőt, még a SOTE és az Állatorvostudományi Egyetem, vagy éppen olyan nem budapesti intézmények, mint a Pannon, a Neumann János Egyetem, az SZTE és a PTE, amelyek egyre keresettebbek – mondta az igazgatóhelyettes, aki szerint az utóbbi években kiegyenlítődött a fővárosi és a vidéki intézmények népszerűsége. Ez részben a gimnáziumban most ismét személyesen megtartott Egyetemek napjához hasonló eseményeknek köszönhető: Farkasné Bekes Rita azt vette észre, hogy azok az egyetemek, amelyek minden évben visszajárnak hozzájuk, egyre több tanulójukat tudják magukhoz csábítani.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában