Útinform

2022.11.10. 08:01

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shuttestock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– Röszke felé Ócsánál, a 29-es és a 32-es között burkolati jeleket festenek. 9.00-től 15.00-ig a belső sávba terelik a járműveket. 
– ugyancsak Röszke irányba, Dabas és Örkény között ma kátyúznak. 8-tól délig a 48-as kilométer környezetében, délután pedig az 52-es és az 53-as kilométer között a külső sávot lezárják.
– az 52-es és a 73-as kilométer között a szalagkorlátot mossák. Mozgó terelés mellett a belső sávot lezárják.
– Röszke felé, Kecskemét térségében fenntartási munkákat végeznek. A 73-as és az 85-ös kilométer között a belső sávot rövid szakaszokban lezárják.
– a 126-os és a 160-as km között tisztítják a szalagkorlátot. Röszke felé a belső sávot szakaszosan lezárják. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 51-es főúton, Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, 
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt sávlezárás követel figyelmet.  
– Soltvadkert térségében, az 50-es és az 51-es kilométer között felsővezetéket építenek, ezért hétköznapokon a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 441-es főúton, 
– Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as kilométer között felújítási munkákat végeznek, ezért Kecskemét felé tartókat a 18-as és a 20-as km között helyben kiépített terelőúton vezetik. 
– Nagykőrösön, a 18-as kilométernél felújítják a vasúti átjárót, emiatt csak egy sáv járható, jelzőlámpa irányítja az autósokat. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, november 12-én (szombaton) este 10 órától, november 13-án (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.
Fontos változás, hogy jövő év március 1-ig a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában