Beruházás

2022.11.06. 14:00

Huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épült Jánoshalmán – galériával

Átadták a több mint 186 millió forintból megépült modern, kétcsoportos Petőfi utcai új bölcsődét. Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője azt reméli, hogy mindenki megelégedésére fog szolgálni az épület.

Pozsgai Ákos

A Petőfi utcai bölcsődbe húsz hetes kortól hároméves korig várják a gyermekeket

Fotó: Pozsgai Ákos

A régi bölcsőde épületét bontották le és annak a helyén épület meg az új bölcsőde, amelyre a Terület - és Településfejlesztési Operatív Program keretében 176,6 millió forintot nyert a város. A több mint 3200 négyzetméter alapterületű épület két csoportszobából áll, hozzá teraszok is épületek, valamint konyha, mosókonyha, tálaló, csoportszobákhoz tartozó mosdók, a dolgozóknak öltöző, étkező, felnőtt mosdó, egy vezetői iroda és tárgyaló – mondta el hírportálunknak Ördögh Edit, az öt intézményt magába foglaló Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde, Család és Gyermekjóléti Központ vezetője.

Hozzátette: az épület energiatakarékos, a padlófűtés mellé olyan korszerű légtechnikai rendszerrel lett felszerelve, amely télen melegíti, nyáron pedig hűti a kinti levegőt, és úgy engedi be az épületbe, a megfelelő légcsere csukott nyílászáróknál is folyamatosan biztosított. A gázüzemű fűtési rendszer így kisebb energiafelhasználással is kellemes hőérzetet biztosít minden évszakban.

Az épület energiatakarékos működését szolgálja az épület tetőszerkezetére szerelt napelemes rendszer, amely elsősorban a melegvizet fogja biztosítani, valamint az elektromos berendezések árammal való ellátását – fűzte hozzá.

A teljesen akadálymentes épülethez tartozó hatalmas udvart két részre osztották, az utcafrontra nyíló udvart térkővel borították, ahol elegendő parkolóhely biztosított, a hátsó udvaron kaptak helyet az új kültéri játékok, ahol a füvesítés még hátra van. Az óvoda kerítése az önkormányzattól kapott közel tízmillió forint költségvetési forrásból épült, és az egyik csoportszoba új felszereléseit is ebből a keretből vásárolták.

Az új intézményben négy szakképzett kisgyermeknevelő és két bölcsődei dajka foglalkozik majd a 28 kisgyermekkel, akiket húsz hetes kortól hároméves korig várják a bölcsődében.

– Ez egy örömünnep, amikor a gyerekeinknek olyan helyet adunk át, amelyben nemcsak jól érzik majd magukat, de vigyázni is fognak is rájuk – mondta köszöntőjében Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson.

– Remélem, hogy mindenki megelégedésére fog szolgálni az új bölcsőde, azért, hogy mindannyiunk gyermekei, unokái megfelelő nevelést kaphassanak abban az időben, amíg a szülők dolgozni mennek – hangsúlyozta a képviselő, aki elmondta azt is, hogy az elmúlt tíz év alatt mostanra sikerült felújítani szinte valamennyi közintézmény épületét Jánoshalmán, a Petőfi utcai bölcsőde épülete volt az egyik utolsó felújításra váró épület. – Eddig a munkák ideje volt, most viszont a köszöneté – hangoztatta Czeller Zoltán polgármester, aki név szerint mondott köszönetet mindazoknak, akik közreműködtek az új bölcsőde megvalósításában.

A bölcsőde bejáratánál kifeszített nemzeti színű szalagot Czeller Zoltán polgármester, Takács István, az építő Piramis Trade Bau Kft. vezetője és Bányai Gábor kormánybiztos vágták át. Az ünnepélyes avatón közreműködtek a Batthyány utcai óvodások, valamint a szalagátvágás után Gyöngyösi Balázs plébános megáldotta az új bölcsődét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában