Fontos információk

2022.11.15. 17:05

Ezek az igazolások szükségesek a kecskeméti parkolóbérletek megvásárlásához

A Kecskeméti Városrendészet tájékoztatja a gépjárművezetőket, hogy a díjmentes, költségtérítés megfizetése ellenében megvásárolható bérletek kiváltásához szükséges, 2022. évre szóló regisztráció a mai napon törlésre került.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti Városrendészet  közleményéből kiderül, hogy a 2023. évre szóló lakossági és 65 év feletti, kecskeméti lakosok által kiváltható, úgynevezett nyugdíjas bérletek megvásárlásának feltétele a kedvezményre jogosultság igazolása, vagyis szükséges a regisztráció megújítása.

Lakossági bérletek esetében az új regisztráció 2022. november 16. napjától lehetséges a kecskemetivarosrendeszet.hu-n keresztül, vagy személyesen ügyfélfogadási időben (hétfő - szerda 08.oo-15.oo, csütörtök 08.oo-18.oo, péntek 08.oo-12.oo) a Budai utca 2/a. szám alatti ügyfélszolgálati irodában.

A lakossági bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell küldeni, vagy mutatni:

  • a személygépkocsi forgalmi engedélyének mindkét oldalát,
  • a gépjármű tulajdonosának/üzembentartójának személyi igazolványát,
  • a gépjármű tulajdonosának/üzembentartójának lakcímkártyáját
  • érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele

A nyugdíjas bérletek regisztrációja szintén november 16-án kezdődik, azonban arra csak személyesen van lehetőség ügyfélfogadási időben az ügyfélszolgálaton.

A nyugdíjas bérlet megvásárlásához szükséges regisztráció során be kell mutatni:

  • a személygépkocsi forgalmi engedélyének mindkét oldalát,
  • a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,
  • a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját,
  • érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele,
  • a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét,
  • a nyugdíjat folyósító hatóság határozatát az adott évre megállapított nyugdíj összegéről és a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét. (A parkolóbérlet 2022. évben történő megvásárlása esetén a folyósított nyugdíj összege nem haladhatja meg a 194 238 forintot.)

A bérletek árusítása várhatóan december 12-én kezdődik.

Az ügyfélszolgálaton történő hosszabb várakozás elkerülése érdekében kérik az ügyfeleket, hogy lehetőség szerint mielőbb végezzék el az újra regisztrálást.

Azt tanácsolja a Kecskeméti Városrendészet, hogy ne várják meg az év végét, jövő év elejét, amikor a nagyszámú ügyfél miatt a regisztráció vagy annak visszaigazolása hosszabb időt vehet igénybe.

Amennyiben további kérdések merülnének fel a regisztráció vonatkozásában, úgy telefonon is kérhetnek tájékoztatást. A Kecskeméti Városrendészet elérhetősége: 76/503-220 – 1-es mellék; +36 20/621-5599.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában