Kerekasztal-beszélgetés

2022.11.28. 13:33

A nagyszülők változó szerepeiről szólt a kecskeméti tanácskozás

Nagyszülők változó szerepben? címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház a Neumann János Egyetem Campusán a napokban.

Horváth Péter

A beszélgetést a Neumann János Egyetemen rendezték meg

Fotó: Horváth Péter

A tanácskozáson Engert Jakabné alpolgármester mondott köszöntőt, majd Kormányosné Makai Eszter, a kecskeméti Nyugdíjas Szövetség elnöke nyitotta meg az előadók sorát, és arról beszélt, hogy hogyan látják magukat ma a nyugdíjasok. Kovács Barbara evangélikus lelkész arról ejtett szót, hogy napjainkban milyen szerepet töltenek be a nagyszülők a gyerekek hitre nevelésében. Kovácsné Lovas Edina, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője a nagyszülők családi mintaadádának fontosságáról osztotta meg gondolatait. Nagyné Seres Mária tanácsadó szakpszichológus, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti Tagintézményének vezetője arról fejtette ki véleményét, hogy a világban tapasztalható változások milyen hatással vannak a nagyszülői szerepre, illetve hogyan állnak helyt az idősek szülő szerepben. Molnár Szilárd, a CédrusNet szakmai vezetője az idősödő társadalmak által támasztott kihívásokról és a megoldási lehetőségekről osztotta meg tapasztalatait. Dr. Pári András, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért kutatási vezetője az intézet által végzett kutatás eredményeit ismertette. Pálfay Erzsébet, a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány elnöke bemutatta a Nagyszülő-füzet című kiadványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában