Galériával

2022.10.14. 06:50

Varga Judit igazságügyi miniszter is részt vett a Kunszállási Pikniken

Magyarország és és az Európai Unió aktuális kapcsolatairól, illetve a magyar szuverenitás egyes kérdéseiről is szó volt a második Kunszállási Pikniken. A faluházban a napokban megrendezett eseményen Lezsák Sándor országgyűlési képviselő választókerületi munkáját segítő emberek gyűltek össze. A találkozó vendége volt Varga Judit igazságügyi miniszter.

Vajda Piroska

Almási Roland Márk Kunszállás polgármestere, Varga Judit igazságügyi miniszter, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő.

Fotó: Ujvári Sándor

Az eseményről kiadott sajtóközlemény szerint elsőként Almási Roland Márk, Kunszállás polgármestere mondott köszöntőt. Elmondta, a Kunszállási Piknik célja, hogy minden esztendőben legalább egyszer kötetlenebb formában találkozzanak a választókerületi segítők és támogatók. Az összejövetel egyúttal köszönet Lezsák Sándor irányába is azért a sok munkáért, amelyet nap mint nap tesz a választókerület településeiért.

A közleményből kiderül az is, hogy a rendezvényen Lezsák Sándor pódiumbeszélgetést folytatott Varga Judit igazságügyi miniszterrel hazánk és az Európai Unió aktuális kapcsolatairól, illetve a magyar szuverenitás egyes kérdéseiről. Lezsák Sándor szerint a kétharmados választói felhatalmazás egyik titka az a szervezettség és összetartás, ami a Kunszállási Piknik résztvevői körében is elevenen tapasztalható. Varga Judit megosztotta a jelenlévőkkel pályafutásának előzményeit, amelynek meghatározó része volt 2009 és 2018 között az Európai Parlament magyar delegációja mellett töltött időszak. Ekkor ismerte meg azt az uniós gondolkodásmódot, amit napjainkban hasznosítani tud igazságügyi miniszteri tisztségében.

A beszélgetés során szót ejtettek a magyar kormány és az Európai Bizottság között jelenleg tartó párbeszédről, aminek egyes elemei már jogalkotási szakaszba léptek az Országgyűlésben. Varga Judit hangsúlyozta, hogy a Bizottsággal való megállapodás érdekében lefektetett tizenhét vállalás valamennyi eleme hamarosan elfogadásra kerül a megállapított ütemterv szerint, ezt követően elhárulhat minden bürokratikus akadály a Magyarországnak járó források lehívása elől. Úgy tapasztalja, hogy a világ más tájain nagyon sokan figyelik a magyar kormány tevékenységét, és tisztelik Orbán Viktor kormányát azért, amiért megalkuvás nélkül kitart a keresztény és a konzervatív elvek mellett. Az igazságügyi miniszter fontos következő állomásnak tartja a 2024-es európai parlamenti választást, ami lehetőséget nyújt a politikai jobboldal megerősödésére Európában.

Lezsák Sándor zárszavában felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy elindult hazánkban egy új politikusi nemzedék megerősödésének folyamata, közülük az egyik meghatározó személyiség Varga Judit miniszter asszony, akinek köszönetet mondott, hogy elfogadta a Kunszállási Piknikre való meghívást.

A Hungarikum Ligetben és az Aranymonostornál is járt a miniszer

A Kunszállási Pikniket megelőzően Varga Judit látogatást tett a lakiteleki Hungarikum Ligetben, ahol megkoszorúzták gróf Klebelsberg Kuno vallás- és közoktatásügyi miniszter mellszobrát halálának 90. évfordulóján, majd Lezsák Sándor bemutatta a nemrégiben elkészült Hungarikum Hotelt, a Nemzeti Művelődési Intézet székházát és a Bibliaházat, ahol Varga Judit is lemásolta a Szentírás egy mondatát. A miniszter ezt követően Bugacon Lezsák Sándor és Szabó László polgármester vezetésével megtekintette az Aranymonostor látogatóközpont átadás előtt lévő épületét, a régészeti feltáráson pedig Rosta Szabolcs múzeumigazgató azt mutatta be, hogy az Árpád-kori Magyar Királyság eddig csak legendának hitt gazdagsága valós volt, a korabeli Európa egyik legerősebb és leggazdagabb államát képezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában