Védelem

2022.10.17. 15:02

Újra megtisztította a szeméttől az erdőt a bajai nagy csapat

Ismét összegyűltek a Szemétfogócska csapat tagjai. A szombati munkanap után sok bajai család döntött úgy, hogy a szép őszi vasárnapi időben csatlakozik az akcióhoz.

Rab Rita

Az önkéntesek 10 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze 60 perc alatt

Fotó: Beküldött fotó

– Idén még ilyen sokan egy alkalommal sem voltunk, hiszen 79 fő – 48 gyermek és 31 felnőtt – tevékenykedett a tisztább környezetünkért – összegzett Bátori Magdolna, a Szemétfogócska csapat vezetője. Egy óra leforgása alatt gyűjtöttek 10 köbméter hulladékot. E mellett mintegy 15 darab bezsákolt építési törmeléket is találtak az erdő mélyén, amit egy kis utánfutó segítségével, emberi erővel húztak ki az erdő szélére.

– Sikerült részben összeszedni a szemetet a bevezetőútról is, de még itt maradt feladatunk – mondta Bátori Magdolna, majd köszöntetet mondott a szervező munkájáért Kiss Róbert tanár úrnak, aki hét középiskolás – bányais – diákjával vett részt az akcióban, továbbá Fazekas Emő és Tiralla Tímea tanító néniknek, akik 19 fővel gazdagították a létszámot. Ezen felül köszönetét fejezte ki a kórházi Egészségfejlesztési Irodának (EFI) az elmaradhatatlan finom almákért.

Hozzátette: a mai napon is sok-sok tiszta területet varázsoltak az erdőben, de ő is kapott egy óriási ajándékot, ami nagyon megható volt számára. 

Az „eredményhirdetés után” odament hozzá egy 19 éves fiatalember, aki először vett részt a Szemétfogócskás programon, és azt mondta: „Nagyon köszönöm, amit tesz a jövőnkért!” 

Bátori Magdolna ezzel a köszönettel szeretné megajándékozni mindazon felnőtteket, akik hat év óta a szabadidejükben dolgoznak a jövő nemzedékéért, a fenntarthatóságért. Mint elmondta, ez a felemelő gesztus adjon erőt nekik, hogy érdemes csinálni, amit önként vállaltak, mert van olyan fiatal – reményei szerint egyre több –, aki értékeli a munkájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában