Galériával

2022.10.26. 16:53

Új megközelítésben hallhattak a pályaválasztásról a kecskeméti érintettek

A pályaválasztás 4+1 alappilléréről tartott egy érdekes, hasznos információkat tartalmazó előadást Zsidi Zsófia, a Mathias Corvinus Collégium egyik vezető oktatója. Az Iránytű az útvesztőben című rendezvényen pályaválasztás előtt álló diákok, tanárok és szülők vettek részt.

Sebestyén Hajnalka

Zsidi Zsófia, a Mathias Corvinus Collégium egyik vezető oktatója hasznos információkat adott át a jelenlévőknek

Fotó: Bús Csaba

Évek óta működik Kecskeméten a Mathias Corvinus Collégium Alapítvány, melynek célja segíteni a diákok tehetségének kibontakoztatását. Meghívásukra, az egyik budapesti oktatójuk Zsidi Zsófia tartott előadást a pályaválasztás témakörében. A rendezvénynek a kecskeméti Digitális Tudásközpont adott helyet, mely intézmény szintén segíti a tehetséggondozást, a digitális készségek, tudás bővítését.

A kedd esti előadás címe: „Iránytű az útvesztőben – a pályaválasztás 4 alappillére” címet kapta. A fiatal szakember, Zsidi Zsófia pontról pontra vette a 4+1 alappillért, melyek megvalósítása együttesen eredményezheti a sikeres pálya, szakma megtalálását a jól kiválasztott közép- vagy felsőfokú szak megtalálásával. 

A 4+1 alappillér: erősségek, képességek feltérképezése, az érdeklődési kör meghatározása, az életstílus és értékek azonosítása, a realitáskontrollal az adott szakmák személyes megismerése, valamint ötödik a családfakutatás szakmák oldaláról. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában