Támogatás

2022.10.01. 13:10

Új bérlakásokat alakítanak ki a jánoshalmi Vasvári utcában

A támogatásoknak köszönhetően utak épülnek és új bérlakásokat alakítanak ki Jánoshalmán.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

A Vasvári és a Klapka utcában folytatódnak az útépítések Jánoshalmán. Még a tél beállta előtt az önkormányzat pályázati forrásból szilárd burkolattal látja el a város szélén elhelyezkedő jelenleg két földes utat teljes egészében, közel fél kilométer hosszan – közölte  baon.hu-val Czeller Zoltán polgármester.  Az útépítésekkel egy időben a csapadékvíz elvezetést is megoldják, amelyhez csatlakozik a Tavasz utcai járdaépítés is. Ott eddig nélkülözték az arra járók a járdát.

Mint megtudtuk, önkormányzati beruházás keretében újítják fel az Irányi Dániel utca 1. és 5. szám alatt. Ezzel egyidejűleg a Vasvári u. 7. szám alatti önkormányzati ingatlanokat is rendbe hozzák, ott bérlakásokat alakítanak ki. Az Orczy utca 110. szám alatt működő Közösségi Házban az udvarra játszótér épül.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás sikeresen lezárult: Czeller Zoltán polgármester aláírta a kivitelezői szerződést Ruskó Attila és Fenyvesi Máté egyéni vállalkozókkal az épületek felújítására, a járdák és az utak építésére. A munkálatokat a Megújuló városrészek Jánoshalmán elnevezésű a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében végzik el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában