Galériával

2022.10.30. 09:30

Tökfaragó verseny Kömpöcön: díjazták a legjobb alkotásokat

Folytatódott az évtizedes hagyomány a faluban, amelynek főterét szorgos kezek öltöztettek őszi díszekbe. A faludekorálást a helyi asszonyklub és Beregszászi István Ifjúsági és Nyugdíjas Klub tagjai végezték. A „töktér” mellett több porta elé is őszi térkompozíciók kerültek.

Tapodi Kálmán

Közel negyven tököt neveztek a versenyre.

Fotó: Tapodi Kálmán

Gyerek és felnőttek is beneveztek a tökfaragó versenybe és közel negyven alkotást lehetett megtekinteni. Ötletekből idén sem volt hiány, így a zsűrinek csak a „Falu legnagyobb töke” díj odaítélésében nem volt nehéz dolga, hiszen egyedül Czombos Zoltán nevezett egy óriásira nőtt tökkel.

A gyerekek mezőnyének dobogósai: 1. Paragi Kristóf, 2. Bagi Nimród, 3. Makra Izabella. Felnőtteknél: 1. Kovácsné Csáki Andrea, 2. Csala Zsolt, 3. Süli Enikő. Az utcai díszítők versenyét Kövérné Nagy Ildikó nyerte.

A tökös rendezvényen ezúttal is volt jótékonysági sütivásár, bográcsból mérték a gulyást és a legkisebbek örömére, ezúttal sem maradt el a szárkúpok szétdúlása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában