Útinform

2022.10.28. 07:11

Több helyen számíthatunk közúti munkálatokra Bács-Kiskunban is

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

Gyorsforgalmú út:

Az M5-ös autópályán,

– a főváros felé, Ócsa térségében hídkarbantartást végeznek. A 28-as és a 27-es km között váltakozó sávlezárás mellett dolgoznak. A munkaterület mögött fokozott figyelemmel közlekedjenek!

– Röszke felé, az 56-os és az 58-as km között burkolati jeleket festenek fel a külső sáv lezárás mellett. Hasonló munkát végeznek az ellenkező, Budapest felé tartó oldalon, a 63-as és az 57-es km között. Ott szintén a belső sávba kell sorolni!

– Kecskemét térségében, a 72-es és a 71-es km között javítják a burkolatot. A főváros felé közlekedők a külső sáv lezárása mellett közlekedhetnek.

– Budapest irányába, szintén Kecskemét térségében táblákat cserélnek ki. A 88-as és a 82-es km-nél a délelőtt folyamán a belső sávot kerítik el.(Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton,

– Sükösdön, a Dózsa György úton javítják a burkolatot. A 146-os km-nél lezárták a fél útpályát.

– Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,

– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt sávlezárás követel figyelmet.

– Bócsán, a 36-os km-nél építési munkák miatt a fél útpályát lezárták.

Kecskemétnél a 445-ös főúti körforgalom és a 44-es főúti ún. „Repülős körforgalom” közötti szakaszon a Budapest irányába közlekedőket a Reptéri útra terelik, mert légvezetéket állítanak helyre.

Kamionstop:

A kamiontilalom az ünnepi hosszú hétvégén, október 29-én, (szombaton) 22 órától vasárnap 22 óráig, majd október 31-én (hétfőn) este 10 órától november 1-jén, (kedden) 22.00-ig lesz érvényben.

Változás: November 4-től a nemzetközi forgalomban közlekedő, legalább Euro 3-as környezetvédelmi besorolású tehergépjárművekre nem vonatkozik a tilalom.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában