Galériával

2022.10.01. 20:36

Településük idős polgárait köszöntötték az ágasegyháziak

Ebéddel és zenés műsorral egybekötött idősek napi ünnepséget tartottak szombaton Ágasegyházán. A sportcsarnokba várták a település idős lakóit.

Sebestyén Hajnalka

Beszédekkel és ünnepi műsorral köszöntötték az időseket

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ifj. Füredi János alpolgármester köszöntötte elsőként az időseket, majd Balázs Mihály görögkatolikus segédlelkész osztotta meg biblikus gondolatait, Nagy Tibor, az Ágasegyházi Citerazenekar egyesületének elnöke pedig ünnepi verset szavalt.

Füredi János polgármester ünnepi köszöntője elején arra kért mindenkit, hogy együtt emlékezzenek meg azon ágasegyházi társaikról, akik már nem lehetnek velük. 

– Az idősek napja minden évben október elseje, de nem is a dátum a fontos, hanem az idősek iránt tanúsított mindennapos szeretet, megbecsülés, tisztelet és emberi hang kinyilvánítása – hangsúlyozta a település első embere. – Ebből az alkalomból mi is minden évben összejövünk, hogy kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek, évtizedek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket, akikre büszkék vagyunk mindig. 

Tiszteletünk egyben azt is jelenti, hogy elfogadjuk és támogatjuk időseinket, mert társadalmunknak, mint mindig, most is nagyon hasznos tagjai, a családoknak fő oszlopai. Nélkülük az élet, társadalmunk, családunk tartalmatlan, üres, kétséges, békétlen és kilátástalan. 

Az utókornak szüksége van időseink élettapasztalatára, arra a higgadt bölcsességre, amivel rendelkeznek, a végtelen türelmükre, kitartásukra, szeretetükre, melyre tanítottak, neveltek, ha kellett jó útra térítésüket, vagy megdorgálásukat is kifejezték – hangsúlyozta a polgármester, majd mindenkinek azt kívánta, hogy derűsen, sok erőben, jó egészségben, a család nyújtotta örömökkel töltse a pihenés éveit.

A polgármesteri köszöntőt követően az óvodások, az iskolások, majd a Nem Adom Fel! Hagyományőrző Egyesület tagjai és Cseh Lajosné szavaló léptek színpadra. Az ebéd után pedig Udvarhelyi Boglárka és Harsányi Gábor színművészek szórakoztatták az időseket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában