Galériával

2022.10.01. 18:47

Színes programokkal ünnepelték az állatok világnapját a Kecskeméti Vadaskertben

Az eső ellenére is a kilátogató közönség érdeklődésétől övezve indult szombaton az 50 éves Kecskemét Vadaskertnek az állatok világnapja alkalmából rendezett négynapos programsorozata.

Horváth Péter

Az esős idő sem riasztotta el a látogatókat

Fotó: Bús Csaba

Reggeltől egészen délig megtekinthető volt az Assisi Szent Ferenc Kápolna a Műkertvárosban, emellett Állatvédelmi bűnmegelőzési stand várta a felnőtteket és gyermekeket, ahol a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya adott tájékoztatást a témában. 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztály Tapogatózoo és Falatozoo címmel rendezett szórakoztató kvíz játékot, a Bűnmegelőzési Osztálya pedig örökbe fogadta az éberen figyelő szurikátákat.

Szintén délelőtt Péntek Zsolt atya az örvös medvék kifutójánál áldotta meg az állatokat, majd a vadaskert előtti parkba az Argos Állatvédelmi Egyesület kutyaiskolája tartott kutyás engedelmességi bemutatót.

A délelőtti látványetetés az örvös medvéktől indult, majd a rézusz makákók etetése következett, végül a csacsikat és a szarvasokat etethették a gyerekek. A délutáni látványetetés a kapucinus majmoknál kezdődött, a következő állomás Hógolyó, a sarki róka volt, végül a lámáknak adhattak enni a gyerekek. Keddig minden nap tart még látványetetéseket a vadaskert, s az utolsó nap délelőttjén Ürögdi Ábel bűvész szórakoztatja majd a gyermekeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában