Beruházás

2022.10.07. 16:35

Mostantól új sporteszközök és egy fitneszpark is szolgálja a madarasiak egészségét

Sportág-népszerűsítő és sporteszközátadó eseményt tartottak az elmúlt hétvégén Madarason. A labdarúgás, a szkander, a teqball és a fitnesz sportágakat népszerűsítették a rendezvényen. A TAO-támogatásból vásárolt eszközöket, valamint egy „C” típusú kilencven négyzetméteres alapterületű kültéri fitneszparkot is birtokba vehettek a lakosok.

Márton Anna

A kültéri fitneszpark a gyerekeknek is elnyerte a tetszését

Fotó: Márton Anna

A rendezvényen részt vett és köszöntötte a lakosokat Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Sipos Jenő a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője, Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója és Rausch Tamás,  a Magyar Szkander Szövetség főtitkára.

Zsigó Róbert honatya köszöntőjében kiemelte, fontos, hogy aki sportolni akar és tenni szeretne az egészségéért, annak helyben adottak legyenek az ehhez szükséges feltételek és lehetőségek. Ezt szolgálja az a sportpark és a hozzá kapcsolódó sporteszközök is, amelyeket a sportágválasztó rendezvény keretében adtak át.

Sipos Jenő és Losonczy László az MLSZ részéről a TAO-támogatások fontosságát, az ezzel járó, minden korosztály számára elérhető sportolási lehetőségeket, valamint a sportegyesületek és az önkormányzatok együttműködését emelték ki köszöntőikben.

Rausch Tamás főtitkár elmondta, hogy a szkander nemsokára olimpiai sportág lesz, hangsúlyozta, hogy Madarason már van Balogh István személyében világkupa és Európa-bajnoki érmes, akinek októberben a világbajnokságon szurkolhatnak.

– Elkészült a szabványkerítés közel 7,5 millió forintos támogatásból, melyhez az önkormányzat közel 650 ezer forint önerőt tett hozzá. Így a településre látogatókat már egy sokkal szebb, rendezettebb látvány fogadja a községbe érkezésükkor. A teqball-asztal, cserepadok és az öltözők összes belső bútorai mindösszesen 3,7 millió forintba kerültek. A Husqvarna fűnyírótraktor és kiegészítő gépei alkalmasak a teljes sportpálya és környéke zöldterületének karbantartására. Ezen gépek összértéke kétmillió forintot tesz ki. A sportpark kivitelezés során a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark program keretében egy C típusú, 90 négyzetméteres szabadtéri fitneszparkot építettünk 15 millió forint támogatásból. A beruházást a Beruházási, Műszaki, Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. valósította meg. 

Ezeken felül az önkormányzat saját építési anyagait felhasználva, saját munkaerőt alkalmazva, az öltözőépület külső és belső festését, valamint homlokzatjavítását is elvégezte, illetve egy új előtetőt is megépítettünk. 

Ezen beruházások hozzávetőleges összértéke 2,5 millió forint – mondta el hírportálunknak Balla Csaba polgármester.

Zsigó Róbert köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt években sokat tett a kormány azért, hogy a települések fejlődjenek. – Fontos nekünk, hogy az itt élők is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állam és az önkormányzat által nyújtott szolgáltatásokat. 

Utakat, járdákat építettünk, felújítottuk az orvosi és fogorvosi rendelőt, az iskolát, a művelődési házat. Kialakítottuk a termelői piacot, a közterületek rendbetételére alkalmas gépeket szereztünk be. Épült és szépült Mad

aras. 

Itt, a sportpályán műfüves focipályát építettünk, és most átadhatjuk a kültéri fitneszparkot, a megújult öltözőt és az új gépeket, új sporteszközöket – mondta Zsigó Róbert, majd megköszönte mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult ahhoz, hogy ünnepelhessenek.

– Végül mindig az jár jól, aki tud csapatjátékos lenni. Kívánom, hogy minden itt élőnek sok öröme teljen a sportban és a testmozgásban – tette hozzá a honatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában