Útinform

2022.10.17. 07:20

Közúti munkálatok lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– Lajosmizse közelében, a 67-es és a 63-as km között a szalagkorlátot javítják, fix tereléssel mindkét oldalon lezárták a belső sávot.
– Röszke felé, Inárcs és Örkény között napközben az elválasztósáv növényzetét kaszálják és az eldobált szemetet szedik össze. Az aktuális munkaterületén a külső sávba kell sorolni. (35-53 km között)
– Örkény térségében a burkolati jeleket festik fel újra, ez az oka, hogy a határ felé 9.00 és 12.00 között a belső sávba kell sorolni. (53-as és 56-os km között)
– Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, a határ felé reggel fél 8-tól délután 3-ig kaszálnak a belső sáv zárása mellett.
– Röszke irányába, Balástya és Szeged között az elválasztó sáv növényzetét vágják vissza. Reggel 8 óra és 15 óra között az aktuális munkaterület mellett a külső sávba kell sorolni.
– Kecskemét térségében a 81-es kilométernél – a Röszke felé vezető oldalon – hídjavítás miatt reggel 8.00 és 17.00 között a külső sávot elkerítik a forgalom elől.
– Röszke felé a burkolati jeleket festik fel. Kecskemét térségében fél 10 és délután 4 óra között a belső sávot lezárják. 
– a burkolati hibákat javítják ki Petőfiszállás térségében, ezért a 123-as kilométernél 8.00 és 10.00 között a külső sávot lezárják.
– burkolatot javítanak Balástya térségében 10.30 és 12.30 között. Budapest felé lezárják a külső sávot a 148-as kilométernél. 
– Kecskemét térségében a 89-es kilométernél kátyúznak fél 2-től fél 4-ig, ezért Budapest felé lezárják a külső sávot.
– Budapest irányába fenntartási munkát végeznek – ma napközben – több helyszínen is, a 111-es és a 100-as kilométer között, valamint a 174-es és a 166-os kilométer között is. Az aktuális munkaterületeknél váltakozó sávlezárás követel figyelmet. 

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak. 

Az 51-es főúton,
– Bátya település térségében az útmenti növényzetet gondozzák. A 127-es kilométernél félpályán váltakozva halad a forgalom. 
– Baja és Bátmonostor között fenntartási munkákat végeznek. A 165-ös kilométernél egy sávot lezárnak.

Az 51-es főúton,
– Sükösdön, a Dózsa György úton javítják a burkolatot. A 146-os kilométernél lezárták a fél útpályát. 
– Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, Érsekhalma közelében kaszálják az útmenti növényzetet, ezért a 83-as kilométernél félpályás útpályát lezárták.

Az 54-es főúton, Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, október 22-én, (szombaton) 22 órától október 23-án, (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában