Bács-Kiskun

2022.10.07. 07:00

Köztük vannak az idei megyei Prima díjasok

Közzétették a 10 kategória győztesét, akik közül három Prima díjast és egy Közönségdíjast fognak kihirdetni a novemberi Prima gálán.

baon.hu

Idén 17. alkalommal kerülnek megválasztásra a megyei Primák

Az országos Prima Primissima mintájára Bács-Kiskun megyében idén 17. alkalommal kerülnek megválasztásra a megyei Primák. Ezúttal is a tudomány, a kultúra és a sport valamely területén jeleskedő, példaértékűen teljesítő személyek kerültek ki győztesként a 10 kategória élére. Valamennyien kötődnek Bács-Kiskun megyéhez, némelyikük munkássága sokak számára ismert, de akadnak köztük, akik csak szűkebb környezetükben tevékenykednek. Egyvalami azonban közös bennük, a közösségük példaképként tekint rájuk és méltónak találta őket az elismerésre.

A novemberi gálára idén is látványos műsorral készülnek a szervezők
 

A beérkező ajánlások alapján a VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöksége idén a következő győzteseket hirdette ki a 10 kategória élére.

Magyar irodalom: dr. Turai Laura irodalomkutató, költő, Kecskemét.
Magyar színház-, film- és táncművészet: Apró Ernő bábszínész, Kecskemét.
Magyar képző- és iparművészet: B. Zeikfalvy Anna grafikusművész, Kiskőrös.
Magyar tudomány: dr. Kelemen Edit csecsemő- és gyermekgyógyász főorvos, Kecskemét.
Magyar oktatás és köznevelés: Virág Tiborné középiskolai tanár, Érsekcsanád–Baja
Magyar építészet: Katkics Tamás okleveles építészmérnök, Kecskemét.
Magyar ismeretterjesztés és média: Jámbor Csaba rádiós újságíró, Kecskemét.
Magyar népművészet és közművelődés: Jankovszki Zoltánné, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület művészeti vezetője, Kiskunfélegyháza.
Magyar sport: Grosán Pál atléta, ny. testnevelő tanár, Kecskemét.
Magyar zeneművészet: Dratsay Ákos fuvolaművész, Kecskemét.

A Prima díj
 

A kategóriagyőztesek valamennyien részt vesznek a mától induló közönségszavazáson, amelynek tétje az 500 ezer forint értékű Prima Közönségdíj. A szavazás során bárki kifejezheti szimpátiáját és a primadij.hu oldalra kattintva kiválaszthatja kedvencét. A rendszer eszközönként napi egy szavazatot engedélyez, amely a szavazás lezárásáig mindennap megismételhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában