Galériával

2022.10.07. 17:00

Korszerűsítették a 91 éves tiszaalpári iskola villamoshálózatát

Nyolcvanmillió forintos beruházás keretében korszerűsítették a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola villamoshálózatát. A fejlesztéssel biztonságosabbá és energiahatékonyabbá vált az épület. Az állami támogatásból megvalósult fejlesztést iskolai ünnepség keretében adták át pénteken.

Vajda Piroska

Iskola ünnepség keretében avatták fel az új beruházást

Fotó: Vajda Piroska

Tavaly ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját az Árpád Fejedelem Általános Iskola. Ezen az ünnepségen jelentette be Zsámoki Anna tankerületvezető, hogy soron kívül 80 millió forintos állami támogatást kapott az iskola Lezsák Sándor országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően – idézte fel az egy éve bejelentett örömhírt Mayer Tamásné iskolaigazgató a pénteki átadási ünnepségen. 

Hozzátette, hosszú évtizedek alatt teljesen elöregedett az iskola villamoshálózata, így felújítása már elengedhetetlen volt. A kivitelezés idén nyáron, a tanév befejezése után kezdődött el. 

Az öthónapos munka eredményeként nem csak a teljes villamoshálózat újult meg, hanem a vizesblokkok is, valamint a kilencvenegy éves folyosót is újrafestették és -mázolták. Ugyanakkor klimatizálták az informatika termet, a tanárit és az igazgatói irodát – sorolta ünnepi beszédében az iskolaigazgató. Végezetül pedig köszönetet mondott mindazoknak, akiknek köszönhetően megújult, tiszta, balesetmentes környezetben folyhat az oktatás iskolában.  

Az átadási ünnepség vendége volt Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ megbízott vezetője is, aki szerint négy fontos összetevője van a tiszaalpári iskola sikerének. Ezek: a tenni akarás, a támogatás, az együttműködés és a megújulás. A tiszaalpári iskolát ugyanis a folyamatos megújulás jellemzi. Ennek a folyamatnak az egyik mérföldkövénél állunk, és ez a partnerek együttműködésének és támogatásának köszönhető – fogalmazott a megbízott vezető.

Dr. Vancsura István polgármester az iskola történetét felidézve elmondta, hogy az 1930-as években megépített iskola nagyon sok fejlesztésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben azért, hogy mindig megfeleljen a kor követelményeinek. Az 1980-as években nyerte el jelenlegi formáját az intézmény. 

Ám azóta megújult az iskola külső homlokzata, kicserélték a nyílászárókat, és most a villamoshálózat felújítására került a sor. Hátra van még a fűtési rendszer korszerűsítése, ami a jelenlegi energiaválságos időszakban még jobban indokolt 

– hangsúlyozta a településvezető.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlés képviselője, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, választókerületében nagyon sok nagyszerű iskola van, és a tiszaalpári is a legjobbak közé tartozik, ahol csendesen, szívósan, olykor nehézségekkel megküzdve, de sebezhetetlen kitartással, munkával, szorgalommal teszik a dolgukat a tanárok és a diákok egyaránt.

Az átadási ünnepséget a diákok műsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában