Emlékérmek

2022.10.27. 19:59

Kitüntették a legjobbakat a solti városi ünnepségen

Október 23-án, a művelődési házban megtartott megemlékezés keretében adták át a városi kitüntetéseket. Az elismeréseket Font Sándor országgyűlési képviselő, a város díszpolgára és Németh István polgármester adta át.

Lencsés P. Anna

Balról: Németh István polgármester, Font Sándor országgyűlési képviselő, Kacziba Lajosné, Biróné Skrenyó Gyöngyi, Rencsár Kálmán és Sántáné Szabó Margit

Fotó: Lencsés P. Anna

A Solt Városért emlékérmeket a lakossági ajánlások alapján két egyén és egy közösség kapta meg idén. Solt Városért emlékérmet kapott Rencsár Kálmán, a Soltút Kft. ügyvezetője, aki a város megbecsült és tiszteletreméltó tagja. Mind cégei által, mind magánszemélyként nagyban hozzájárult Solt dinamikus fejlődéséhez. Önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg több belterületi út felújítása, továbbá a város játszótereinek építéséhez is hatalmas segítséget jelentett az általa nyújtott támogatás.

Posztumusz emlékéremmel ismerték el néhai Biró Miklósnak a településen élők érdekében végzett munkáját. A városban mindig jelentős munkáltatóként szereplő ATEV Zrt. solti gyárában dolgozott különböző vezető pozíciókban. Munkáját mindig precízen, magas színvonalon végezte. Aktívan részt vett a solti közéletben, 12 éven keresztül képviselőként is sokat dolgozott a város és az itt lakók érdekében. Munkája, embersége, kitartása példaként szolgálhat a jövő nemzedékeinek is. Az elismerést felesége, Biróné Skrenyó Gyöngyi vette át.

A helyi közösségnek odaítélt Solt Városért Emlékérem címet ebben az évben a 37 éves múltra visszatekintő Solti Petőfi Nyugdíjas Egyesület kapta meg. Az egyesület tagjai aktív közösséget alkotnak, rendszeresen részt vesznek a város rendezvényein, munkájukkal gyakran hozzájárulnak azok sikeres lebonyolításához is. Húsz éve minden év tavaszán megrendezik az Életet az Éveknek Nyugdíjasklubok Bács-Kiskun Megyei Versmondó Versenyét. A kitüntető oklevelet az egyesület elnöke, Sántáné Szabó Margit vette át.

Az ünnepi alkalmon Solt Város Önkormányzata tisztelete jeléül és elhivatott munkásságához gratulálva díszoklevelet adományozott Kacziba Lajosné pedagógus részére, aki országosan elismert környezet- és természetvédelmi nevelő-oktató munkájáért Enikő-díjat vehetett át az idei évben a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségének éves közgyűlésén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában