Galériával

2022.10.23. 13:43

Kecskeméten is megemlékeztek '56 hőseiről

Vasárnap délelőtt tartották meg az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezést Kecskemét főterén. Nagyszámú közönség gyűlt össze, hogy együtt róják le tiszteletüket az 56-os hősök előtt.

Sebestyén Hajnalka

Az emlékművet is megkoszorúzták.

Fotó: Bús Csaba

A meghitt hangulatú rendezvényen először Itt egy nemzet – Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről címmel láthatta a közönség a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészeinek emlékműsorát. Ezt követően Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója osztotta meg ünnepi gondolatait. Felidézte a 66 évvel ezelőtt történt eseményeket, annak hazai és külföldi vonatkozásait. Kiemelte: a forradalom a XX. század egyik legnagyobb jelentőségű eseménye volt a magyar történelemben, melyre a világ is felfigyelt. Dicsőség és tisztelet jár a hősöknek, a fővárosban és vidéken, így Kecskeméten egyaránt, hiszen ők a szabadságáért küzdöttek a totális diktatúrával szemben, a ma élő emberek boldogságáért, szabadabb jövőjéért harcoltak. A mi felelősségünk, hogy megértessük a mai fiatalokkal – akiknek a 20. század már történelem – az 1956-ban történtek miértjét, és hogy pontosan mit is jelent 56 öröksége.

Az ünnepségen a város részéről részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, számos önkormányzati képviselő, valamint dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő. A műsorban közreműködtek a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tagjai.

A megemlékezés zárásaként a jelenlévők megkoszorúzták a 56-os emlékművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában