Bács-Kiskun

2022.10.21. 21:12

Kazahsztánban tárgyalt Lezsák Sándor

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke Asztanában megbeszélést folytatott Jerlan Kosanovval, a Kazah Köztársaság Parlamentje elnökével, akivel megemlékezett arról, hogy a két ország harminc évvel ezelőtt vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatokat – közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

baon.hu

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

A megbeszélésen áttekintették a két ország kapcsolatait, amelyek a stratégiai partnerség szintjén vannak. Megállapították, hogy a parlamenti kapcsolatok szintén szorosak, ezek terén a következő esemény a kazah házelnök 2023 első felére tervezett hivatalos budapesti látogatása lesz.

Azt írták: az Országgyűlés alelnöke megbeszélést folytatott továbbá Darkhan Kidiralival, a Kazah Köztársaság információs és társadalomfejlesztési miniszterével, Szajaszat Nurbek tudományügyi és felsőoktatási miniszterrel, valamint a Nazarbajev Egyetem vezetésével. E megbeszéléseken napirenden voltak a magyar fél által biztosított Stipendium Hungaricum ösztöndíjak mellett az egyetemek közötti kapcsolatok, így kiemelten a kecskeméti Neumann János Egyetem és a kazah felsősoktatási intézmények közötti együttműködés kialakítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában