KölyökDomb

2022.10.17. 17:00

Jótékonysági előadást szervez a hiánypótló játszótér megépítéséért a kecskeméti Rotary

Odavagyok magáért… címmel zenés életrajzi vígjátékot láthat a közönség szombat este 18 órától a 110 éve született Fényes Szabolcs Erkel Ferenc-díjas zeneszerző életéről és feleségéhez, Csikós Rózsihoz fűződő sírig tartó szerelméről a Három Gúnár Rendezvényházban.

Horváth Péter

Balról: Riczu Péter és Tari József elnök a sajtótájékoztatón

Fotó: Horváth Péter

A jótékonysági előadást a kecskeméti Rotary Club szervezi, melynek bevételét a mozgássérült gyermekek részére a Benkó Zoltán Szabadidő Központban építendő KölyökDomb megvalósítására fordítják. A darabban a vidám és történelmileg hű próza mellett híres zeneszámok hangzanak el, az előadást pedig koncert követi, ahol a legismertebb Fényes-slágerek csendülnek fel. Ezt követően közös vacsorára is lehetőség nyílik az étterem Picasso termében – közölte hírportálunkkal Tari Jenő, a kecskeméti Rotary idei elnöke a Három Gúnár Rendezvényházban tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Az elnök elmondta, hogy nagy szükség van a városban a hiánypótló játszótérre, amit a mozgáskorlátozott gyermekek és ép társaik közösen tudnak használni. 

A KölyökDomb tehát befogadó játszótér lesz, ahol olyan eszközök lesznek megtalálhatók, melyek nagy része akadálymentesen lesz hozzáférhető, és a felhasználók képességeinek széles spektrumára tervezték őket. A befogadó közösségi tér olyan élményeket kínál és olyan feladatokra ösztönöz, melyek során a fogyatékkal élő gyermekek éppúgy megtalálják számukra a szórakoztató kihívást, mint ép társaik, vagyis bármilyen képességű felhasználó számára nagy élményt jelent a használat. 

Mindezt zárt térben, biztonságos és szép körülmények között, felügyelet mellett tehetik a fiatalok, miközben a közösségi tér érzékenyítő szerepet is betölt. 

Az ötletet évekkel ezelőtt a Rotary ifjúsági szervezete, a Rotaract tagjai vetették fel. A kezdeményezést a kecskeméti önkormányzat is felkarolta, amelynek eredményeként a közös projekt tervezése elindult. A projekt szakmai támogatását az Élethinta Közhasznú Alapítvány a Súlyosan és Halmozottan Sérült Fiatalok Jelenéért és Jövőjéért vállalta fel. A közösségi tér három ütemben épülne meg, az első ütem megvalósítása leghamarabb jövőre lehetséges.

Jegyek vásárolhatók a Három Gúnár Rendezvényház recepcióján, a Rotary tagjain keresztül, illetve az előadás napján a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában