Segítségnyújtás

2022.10.04. 16:05

Idén is adományoztak kályhát a rászorulóknak a kecskeméti Wojtyla-házban

Hat szociálisan rászoruló részére adtak át ugyanennyi kályhát kedden a Wojtyla Barátság Központban. A meleget adó tüzelőberendezéseket vállalkozók és magánszemélyek ajánlották fel a nélkülözők számára Assisi Szent Ferenc napja alkalmából.

Horváth Péter

Farkas P. József, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója (jobbra) személyesen vett részt az adományok átadásában

Fotó: Horváth Péter

Jánosi István önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta, hogy mindig segíteni kell azokat, akik nehéz helyzetbe kerültek, s ez napjainkban, a háborús helyzetben és az energiaválság idején különösen igaz. – Ez a mostani esemény is azt mutatja, hogy hazánkban és városunkban is működik a társadalmi szolidaritás, és aki teheti, segítségére siet azoknak, akik erre rászorulnak – mondta Jánosi István, megköszönve a felajánlók gesztusát.

Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke is megköszönte a felajánlásokat. – Az ilyen alkalmak arra valók, hogy tudják, léteznek olyan emberek, akik segítségre szorulnak. 

Azokról kell gondoskodnunk, akik nem szólnak, nem kérik a segítséget, mert szégyellik szegénységüket. Márpedig a szegénység nem szégyen, hanem állapot, amiből nekünk, többi embernek kötelességünk kisegítenünk a nélkülözőket 

– nyomatékosította Horváth Attiláné, hozzátéve: csak akkor vagyunk embernek nevezhetők, ha észrevesszük a szenvedést, és azokat az embereket, akik segítségre szorulnak és megteszünk mindent, hogy nekik is jó legyen.

A kályhákat Kiskunfélegyházi Malom Kft., Balassa Sándor, Király József önkormányzati képviselő, Füredi András, a Füredi Kft. ügyvezetője, Slonszki Attila, a Plan Zrt. ügyvezetője, valamint dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési és Jánosi István önkormányzati képviselő magánemberként ajánlotta fel a rászorulóknak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában